Minister skrotter omstridte fraværsregler

Underviserne kan godt selv vurdere, hvornår elever har en god undskyldning for fravær.

Derfor skal det ikke længere give fravær for hele timen, hvis for eksempel en forsinket bus eller en ødelagt cykelkæde er skyld i, at gymnasieelever kommer få minutter for sent.

Gymnasier skal heller ikke længere tvinges til at fastsætte lokale måltal for nedbringelse af fravær eller offentliggøre det samlede elevfravær på deres hjemmeside.

Det mener børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der nu vil skrotte de detaljerede fraværsregler, der blev indført i efteråret 2018 af hendes forgænger Merete Riisager (LA).

– Vi kommer ikke i mål med at nedbringe fraværet ved at indføre rigide regler. Tværtimod så tror jeg, vi får fjernet myndigheden fra lærerne, fordi vi underminerer deres autoritet ved at lave statslige regler, som alle enhver kan se, er tossede, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ifølge regeringen skal der i stedet genindføres mere overordnede regler om registrering af fravær. Det skal dog fortsat være et krav, at gymnasierne skal registrere elevernes fravær.

Samtidig skal det ifølge regeringen være op til gymnasiets ledelse at beslutte, hvordan der skal reageres på den enkelte elevs konkrete fravær.

/ritzau/

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top