Minister ser akut behov for ændringer af ressourceforløb

Kalenderen skrev august, da beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) varslede en kritisk gennemgang af de udskældte jobreformer, den tidligere socialdemokratiske regering under Helle Thorning-Schmidt gennemførte i 2012.

Nu er den kritiske gennemgang overstået og partierne bag reformen har været til det første møde af forhandlingerne om, hvad der skal gøres ved systemet. Det fokuserede på ressourceforløb.

– Vi har ventet siden valget på, at ministeren fik læst evalueringerne. Så efter et meget langt tilløb, har vi haft første drøftelse, siger beskæftigelsesordfører for Venstre Hans Andersen.

Reformerne af fleksjob- og førtidspensionssystemet er blevet voldsomt kritiseret for at fange borgere i udsigtsløse ressourceforløb og generelt tvinge borgere, der ikke kan arbejde, igennem en træg, offentlig mølle.

Peter Hummelgaard har tidligere sagt, at han og regeringen føler “et særligt ansvar”, fordi det var en socialdemokratisk ledet regering, der stod i spidsen for reformerne.

– Der er åbenlyse og akutte behov for at gøre noget inde for ressourceforløbene. Vi kan se, at rigtigt mange ikke får effektive forløb.

– Så vi ser, at der er noget af snakken, når mange oplever at ressourceforløb bliver brugt til at parkere mennesker på en lavere ydelse. Og det er jo ikke meningen, siger Peter Hummelgaard.

Ændringer i reglerne skal der være enighed om i forligskredsen, der består af Socialdemokratiet, Venstre, De Radikale, SF, Konservative og LA.

/Ritzau/

Foto: Steen Brogaard

LÆS OGSÅ:

Minister vil rette op på skæve ressourceforløb

 

Forfatter

Related posts

Top