Minister overvejer hjælp til pressede landmænd

Landbruget står i en helt usædvanlig situation, hvor tørken forværrer høstudbyttet dag for dag og har fremtvunget en tidligere start på høst mange steder.

Derfor er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen klar til at se på de forslag, som landbruget har spillet på bordet for at hjælpe landbruget.

Landbrug & Fødevarer er i forbindelse med den langvarige tørke kommet med en række forslag på en lang række områder. Disse forslag vil regeringen nu overveje nærmere.

– Der er ingen tvivl om, at rigtig mange landmænd er hårdt pressede af tørken. Der står meget på spil for den enkelte landmand, og derfor ser vi åbent på alle forslag til at hjælpe landbruget i en helt usædvanlig situation, siger Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

EU i spil
I næste uge skal der i EU stemmes om et forslag, der vil gøre det muligt at slå brakmarker og bruge det til dyrefoder. Landbrugsstyrelsen har allerede nu leveret vejrdata for Danmark til Kommissionen med henblik på, at danske landmænd også bliver omfattet af forslaget, som derefter skal implementeres.

Også Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har erklæret sig villig til at se på, om landbrugserhvervet skal have en hjælpende hånd.

Landbrug & Fødevarer har efterlyst hjælp til at håndtere den ekstreme tørke, som risikerer at påføre landbruget et tab på op mod 4,5 milliarder kroner.

Foto: Venstre

Forfatter

Related posts

Top