Minister giver lukkede restauranter lov til takeaway

Restauranter, der ikke før leverede takeaway, kan fra idag gøre det uden først at skulle melde det til Fødevarestyrelsen.

Det er for at undgå for meget bureaukrati samt hjælpe restauratører, der har måttet lukke, efter at regeringen tirsdag aften på et pressemøde bebudede, at de skulle lukke for at undgå spredningen af coronavirus.

– I den tid som vi lever i nu, bliver vi også nødt til at sige, at vi er nødt til at skippe nogle af de ting, der normalt sker. Alle er presset i den her tid, og derfor må vi fra myndighedernes side sørge for, at vi ikke er for rigide, siger fødevareminister Mogens Jensen (S).

Det nye tiltag omkring takeaway gælder i en begrænset periode og indtil situationen omkring coronavirus er mere afklaret.

Fødevareministeren håber, at tiltaget kan hjælpe restauranterne til at holde sig oven vande.

Normalt skal spisesteder anmelde, hvis der er sket ændringer i deres fødevareaktiviteter, men det er nu suspenderet. Det nye tiltag kræver samtidig, at man er registreret som restaurant.

Skal ikke frygte at blive smittet
Man skal ikke frygte at blive smittet med coronavirus gennem mad, som man henter som takeaway.

Det siger professor i virologi Allan Randrup Thomsen, Københavns Universitet.

– Sandsynligheden, for at det sker, er ikke stor. Men helt afskrive den, mener jeg ikke, at man kan.

– Jeg vil bestemt ikke fraråde folk at købe takeaway i denne her situation. Det helt afgørende er, at man har tillid til den leverandør, man køber fra.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top