Minister får lokale elevers meninger om gymnasieudspil

På mandag besøger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby Morsø Gymnasium sammen med borgmester Hans Ejner Bertelsen og det lokale folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen. Det er første besøg på et gymnasium, efter regeringen har præsenteret sit gymnasieudspil.

Med det nye udspil til en gymnasiereform ønsker regeringen at styrke fagligheden, gøre antallet af studieretninger mere overskueligt og sikre, at de unges studentereksamen giver adgang til de ønskede videregående uddannelser. Når minister for børn, undervisning og ligestilling mandag lægger turen forbi Morsø Gymnasium, er der rig lejlighed til at høre, hvad elever og lærere synes om de forskellige elementer i udspillet.

– Jeg er spændt på at høre, hvordan udspillet bliver modtaget på Morsø Gymnasium. Vi har i forberedelsen til udspillet inddraget så mange som muligt – elever, lærere og erhvervsliv – og nu starter forhandlingerne så, og derfor er input og ideer velkomment, siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.

Under besøget vil ministeren også blive præsenteret for Morsø Gymnasiums teaterlinje. Skolen har sammen med lokale kræfter opdyrket et miljø, der giver gymnasieelever på teaterlinjen nogle særlige muligheder for at udfolde de kreative fag.

– Det er en interessant måde at bruge de kreative fag aktivt til gavn for såvel elever som lokalområde. Vi vil gerne fremme forsøg, hvor gymnasier kan styrke elevers faglighed og almen dannelse på nye måder. Jeg ser frem til at høre de erfaringer, Morsø Gymnasier har, siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby.

Foto: Flemming Leitorp

Forfatter

Related posts

Top