Min sommer: Ulla Astman, Regionsrådsformand

I den kommende tid zoomer vi ind på række personer, som er kendt fra det lokale mediebillede. I dagens portræt kan du komme en smule tættere på Ulla Astman, Regionsrådsformand i Region Nordjylland.

De første måneder af 2020 forløb planmæssigt for regionsrådsformand Ulla Astman, hvor den stod på akutelle politiske diskussioner. Men fra starten af marts ændrede meget sig, som følge af COVID 19-situationen:

– Der startede møder om en eventuel epidemi og håndteringen heraf og den 11. marts blev alting som bekendt vendt op og ned. De næste mange uger gik med krisehåndtering og omlægning af arbejdsgange. Rigtigt mange møder er holdt på video hjemmefra ligesom Regionsrådsmøder er holdt på anderledes vis. Men det er lykkedes trods covid-19 og krisestyring, at fastholde den demokratiske ledelse og det er jeg rigtig glad for, begynder Ulla Astman og fortsætter:

– Jeg er enormt glad for og stolt over den måde, som alle medarbejdere og ledere i Region Nordjylland har håndteret situationen på. Hvordan medarbejderne på hospitalerne stillede om først til epidemiberedskab og senere tilbage igen samt nu øger aktiviteten for at indhente udskudte behandlinger og undersøgelser. Ligeledes hvordan alle øvrige faggrupper også flyttede rundt, skiftede arbejdsfunktioner og mange har knoklet for at støtte op om deres kollegaer i de kliniske funktioner med at få indkøb af f.eks. Værnemidler og omlægninger til at fungere. Det er virkelig godt gået af alle faggrupper.

Normalt holder familien Astman sommeferie sydpå, men i år skal feriedagene tilbringes indenrigs – og det bliver på mange måder på en helt ny måde:

– Normalt tager vi på en kombination med telt og sommerhus, men sidste år købte vi en campingvogn og jeg regner med at vi sætter den bagpå og tager turen ud i det danske sommerland.

De to ældste børn i familien er flyttet hjemmefra:

– Så det er kun min mand og vores yngste, Mikkeline på 16 år, der skal afsted i år, fortæller Ulla Astman.

Når regionsrådsformanden holder ferie – så bliver der holdt ferie:

– Jeg slukker telefonen og sætter autosvar på mailen. Jeg har gode næstformænd, der passer godt på regionen når jeg er på ferie. Og så nyder jeg at være sammen med familien uden at skulle hænge i en klokkestreng, fortæller hun og afslører at familien også nyder at besøge byer med historiske og kulturelle oplevelser, som fx. Firenze, Rom, Avignon, Paris, Krakow, Bilbao eller områder/lande som Normandiet, Bretagne, Slovenien, Korfu, Kroatien, Finland, Estland.

– I det hele taget se og opleve noget af Europa – gerne til fods i storbyerne – hygge med familien på campingpladsen om aftenen, læse et par gode bøger og løbe nogle ture i nye omgivelser.

Når sommerferien er slut kommer budgetplanlægningen for næste år til at præge det første stykke tid. Her skal man forsøge at få enderne til at nå sammen økonomisk, og samtidig sikre en høj aktivitet på hospitalerne samtidig med at der fortsat skal være covid-19 beredskab.

– Derudover bliver det en forhåbentligt rigtig god og spændende proces med at lave en ny visions-og profilplan for regionens hospitaler, hvor vi kan sætte fokus på, hvilken retning de enkelte hospitaler skal gå for fortsat at sikre høj kvalitet for patienterne og være attraktive i fht at kunne rekruttere læger og andre faggrupper. Det glæder jeg mig til at komme igang med, for det er vigtigt for at vi kan sikre fortsat udvikling, høj faglighed og høj kvalitet på alle regionens hospitaler, siger Ulla Astman og fortsætter:

– Vi kan ikke undvære nogle af dem, og vi skal respektere at de har forskellige udgangspunkter og hver især skal være specialister på netop de områder, som passer til deres profil.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top