Millioner til Statens Museum for Kunst i Thy

Regeringen har sikret driften af den filial som Statens Museum for Kunst, åbner på Doverodde i Thy i løbet af 2019.

Det fortæller det lokale folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen, der har sikret pengene til projektet.

–  udfordringen med projektet er selvfølgelig at skaffe finansiering og især driftsfinansiering til det. Og derfor har jeg presset på overfor Finansministeren for at sikre en driftsbevilling til filialen af Statens Museum for Kunst på Doverodde i Thy, og det er med i det udkast til Finanslov som regeringen præsenterer i næste uge med en bevilling i halvanden million kroner om året i fire år, fortæller Torsten Schack Pedersen.

Han glæder sig over, at man dermed at understøtte den enorme indsats som en bred vifte af mennesker i Thy har gjort for, at projektet kan lykkes.

Borgmesteren glæder sig
Borgmester Lene Kjelgaard Jensen er utrolig glad for udsigten til, at filialen kommer på Finansloven.

– det kvalitetssikrer projektet på den måde, at når man nu er kommet igennem det nåleøje, det er at være kommet på Finansloven, så står man altså væsentligt stærkere, når man skal ud at sikre resten af finansieringen, siger Lene Kjelgaard Jensen.

En lang række fonde har allerede vist interesse for at betale anlægsomkostningerne af filialen og med finansieringen af driften på plads, er et startskud for gennemførelse af projektet, rykket nærmere.

Man forventer at filialen åbner i 2019.

Forfatter

Related posts

Top