Millioner til fællesspisning i Thy

Med 1,3 millioner kr. fra Nordea-fonden får Thy til foråret sin første social-økonomiske café. Caféen vil samle thyboerne og sætte den lokale madkultur på dagsordenen. Caféen, der går under navnet Madværkstedet, skal drives af tre fastansatte, fleksjobbere og praktikanter.

Madværkstedets ønske er at styrke det lokale sammenhold og samtidigt sætte den lokale madkultur på dagorden. Og det vækker stor glæde i Thisted Kommune, at flere borgere får en chance for at komme ud i erhvervslivet:

– Vi slår flere fluer med ét smæk, hvor vi både får skabt et spændende og nytænkende samlingssted i Plantagehuset, der vil kunne understøtte det nye regionale spillested, og fungere som fælles platform for KulturRummets øvrige aktiviteter. På samme tid kan vi gøre en forskel for mennesker, der gerne vil ind på arbejdsmarkedet, udtaler Niels Jørgen Pedersen, formand for Thisted Kommunes Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalg.

Styrker måltidskulturen
Nordea-fonden forventer, at Madværkstedet vil inspirere og styrke mad- og måltidskulturen både for thyboere og for turister.

– Vi har ingen færdig opskrift for det gode liv, men vi tror, det er noget som vi skaber sammen. Nøjagtig ligesom i Madværkstedet, hvor thyboer og turister kan samles om at spise, lære at lave mad med lokale råvarer og mange andre aktiviteter, som også rækker ud og rundt om i Thy, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv indenfor sundhed, motion, natur og kultur.

Borgerne inddrages
Madværkstedet ønsker desuden at opbygge et tæt eksternt samarbejde med for eksempel folkeskolerne, EUC Nordvest, restaurationsbranchen, fødevarebranchen og mange andre interessenter. Ønsket for samarbejdet er at kunne gøre en endnu større indsats for de mennesker, der af den ene eller anden grund er faldet ud af uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet, og give dem mulighed for at komme videre.

Desuden vil der stadig være fuldt fokus på samarbejdet med de mange foreninger, som bruger Plantagehuset, ligesom det bliver spændende at følge samarbejdet med folkene bag Alive Festival og Spillested Thy.

Dermed bidrager Madværkstedet med et særligt socialt initiativ rettet både mod de ansatte og de kommende brugere, som fremadrettet vil gavne hele KulturRummet.

Som en vigtig forankringsstrategi er det målet, at projektet, efter en veloverstået projektperiode, kan overgå fra kommunen til en privat virksomhed, med fokus på socialøkonomisk iværksætteri.

Fakta

– Madværkstedet Thy får til huse i medborgerhuset Plantagehuset, der er en del af KulturRummet i Thisted.
– KulturRummet er Thisted Kommunes ny decentrale kulturhus, der er under opførelse i perioden 2016-17.
– Nordea-fonden støtter projektet med 1.325.000 kr.
– Madværkstedet forventes at åbne i foråret 2017.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top