MiljøAgent på Mors klarer administration af affald

Det startede med indberetning af affaldsdata til Miljø- og Fødevareministeriets Affaldsdatasystem, men efterhånden er der blevet udvidet med mange nye funktioner og er i dag et system som tilbyder mange faciliteter, som hjælper virksomhederne i det daglige.

Indberetningen til Affaldsdatasystemet volder mange vognmænd udfordringer, der er mange koder som skal påsættes de enkelte transaktioner inden indberetningen er komplet, men det opsættes ammen med vognmanden, så de en gang for alle er på plads.

– Når der afhentes affald hos en privat forbruger, eks. et læs grene efter træfældning, så skal der på indberetningen oplyses hvilket matrikelnummer affaldet er hentet på. Det er en oplysning, som volder mange problemer men det klarer systemet selv, så når den private forbruger er oprettet i Miljø Agenten, så indlæses alle de oplysninger, som indberetningen kræver, fortæller Lisbeth M. Nielsen der står bag firmaet, der har base i private hjemme på Frueled i Nykøbing.

Når fakturaerne skal skrives har vi balladen
Hver måned når fakturaerne skal skrives starter problemerne med at få styr på alle arbejdssedlerne.

– Hvem kender ikke den emsige kontorassistent/ fruen i huset som stædigt rykker for arbejdssedler. Hvis vognmanden løbende registrerer dagens arbejde, vil fakturagrundlaget ligge klar når der skal skrives faktura. Den vejeseddel, som vognmanden får når han afleverer affaldet, kan indtastes via en smartphone eller en tablet computer, og bliver det gjort løbende, så bliver det jo ikke en plage, fortæller Lisbeth M. Nielsen.

Hvis vognmanden afleverer affaldet hos en modtager, som bruger Miljø Agenten, kan der overføres en transaktion til vognmandens Miljø Agent, så vognmanden kun skal indtaste affaldstypen og hvor han har afhentet affaldet.

– Miljø Agenten Systemet er fra start valgt som en cloud løsning, så både små, mellem og store virksomheder undgår investeringer i server, der betales blot et abonnement for at bruge systemet, fortæller Lisbeth M. Nielsen.

Læs mere her www.miljoagenten.dk.

Foto : Naturstyrelsen

Forfatter

Related posts

Top