Midtmors Sport løber Jorden Rundt – og du kan komme med på rejsen

På baggrund af en undersøgelser fra Idrættes Analyseinstitut der viser, at andelen af danskere, der normalt dyrker sport og motion, er faldet fra 55% til 39% under coronakrisen, har Midtmors Sport i Øster Jølby taget initiativ til et nyt tiltag.

– Vi er stadig ramt af forsamlingsforbuddet der forhindrer os i at lave større hold til træningen, og derfor har vi udtænkt en ny form for fælles træning, som alle kan deltage i. Vi vil nemlig gå, løbe, cykle og træne os rundt om jorden, fortæller centerleder Keld Andersen.

Konceptet går ud på at alt træning og motion indberettes til Midtmors Sport, som hver dag vil opdatere og vise hvor langt rundt om jorden man i samarbejde med alle deltagerne er nået. Alt tæller – gåture, løbeture, styrketræning i skoven, cykelture etc.

En times træning tæller for 10 km. og 10.000 skridt taget i løbet af dagen tæller 8 km.

– Vi vil motivere til motion. Det er det vi arbejder for hver dag – uanset om vi er midt i en pandemi eller det er en helt almindelig dag. Man kan træne alene, men venner, kollegaer og familie, men vi træner for et fælles mål. Nemlig at motionere os de godt 40.000 km rundt om jorden, fortæller Keld Andersen.

– Vi håber på minimum 100 deltagere, for også at gøre det til et mere overskueligt projekt. Der er lang vej rundt om jorden, men der skal altså også være et element at konkurrence i det, ellers er det jo ikke nær så sjovt, fortæller han.

Motionsrejsen kloden rundt starter d. 29. maj og slutter d. 12. juli.

Prisen for at være med er 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn under 12 år at deltage. Tilmelder man en hel husstand er prisen 250 kroner. For pengene får man en motions t-shirt med Midtmors Sport’s logo og ”Rundt om jorden” trykt på ryggen. Det skulle gerne give en følelse af fællesskab og sammenhold. Udover t-shirten får man også en medalje som er lavet og sponsoreret af den lokale maskinfabrik, Semtek.

Når målet er nået, fejres det d. 21. august med gratis fællesspisning i Midtmors Sport. Personalet i Midtmors Sport håber på, at de mange restriktioner bliver lempet inden da, men har også lavet en Plan B, hvis ikke f.eks. forsamlingsforbuddet er enten fjernet eller hævet til 100-200 mennesker.

 

Forfatter

Related posts

Top