Restaurant Tri i Agger i Thy har for tredje gang opnået en stjerne i den prestigefylde Michelin-guide.
Køkkenchef Nicolas Min Jørgensen fik sin første Michelin-stjerne som selvstændig restauratør for to år siden, forsvarede den sidste år, og har nu vundet den for tredje år i streg.
Udover dette har Tri også den grønne Michelin stjerne for økologi og bæredygtighed.
Nicolas Min Jørgensen har dermed om nogen, nogensinde, sat Thy på det kulinariske verdenskort. En fuldstændig unik præstation.
Så har man ikke allerede sikret sig plads på Tri de kommende uger og måneder, gælder det om at være hurtig.
Stort tillykke til hele holdet : Well done !
FAKTA – Sådan arbejder inspektørerne:
Inspektørerne er anonyme for at sikre, at de ikke får særbehandling.
De har ofte erfaring fra restaurations- og hotelbranchen.
De vurderer restauranterne ud fra fem kriterier: råvarernes kvalitet, håndværket, personligheden, noget for pengene og kvalitet over tid.
Inspektørerne bedømmer udelukkende på baggrund af den mad, der serveres.
Indretning, bordpynt og service er ikke en del af vurderingen.
Én inspektørs vurdering af en restaurant står ikke alene. Flere inspektører besøger de samme restauranter, og restauranterne besøges flere gange.
Inspektørerne dækker mere end 40 destinationer på verdensplan.
En inspektør skal ifølge Michelin rumme anonymitet, uafhængighed, ekspertise og nysgerrighed.
Foto : Tri