Michelin middag på Mors er tæt på udsolgt

Årets eksklusive Wine & Dine gourmetmiddag med Michelinstjernekokken Anita Klemensen og gourmetkokken Jens-Peter Skov har kun få billetter tilbage. Sidste års succes har givet smag for mere og ambitioner toppes i år op i Nykøbing med champagneshow og unik 5-retters menu, som nu kan afsløres.

– Wine & Dine blev sidste år introduceret for at give et eksklusivt supplement til årets traditionsrige Østers- og Muslingepremiere, hvor gourmetkokke tilbereder små retter til besøgende. Tiltaget er helt i tråd med vores brand som Danmarks Skaldyrshovedstad – og er både med til at tiltrække flere gæster og udbrede fortællingen om det gode liv på Mors, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Wine & Dine middagen foregår den 14. oktober – og en af hovedaktørerne ser frem til begivenheden.

– Vi ved, at der er stigende interesse for gourmetoplevelser, og med dette tiltag får gæsterne mulighed for at anvende alle smagsløgene. Personligt er jeg også bare begejstret for at arbejde sammen med en Danmarks bedste kokke, som igen i år fuldt har fortjent sin Michelinstjerne, fortæller gourmetkokken Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro.

Jens-Peter har igennem en årrække også bistået Kongehusets personale, hvor han har været med til at afvikle alt fra bryllupper, fødselsdage, jubilæer og Statsmiddage. Senest er han og Sallingsund Færgekro blevet hædret af Danske Madanmeldere for sit høje niveau, service og enestående vinkælder – en ekspertise, som naturligt også ”smitter af” på årets Wine & Dine middag.

Anita Klemensen, ejer og chef for Michelin restauranten Den Røde og Den gule Cottage i Kalmpenborg

Anita Klemensen, ejer og chef for Michelin restauranten Den Røde og Den gule Cottage i Kalmpenborg

Lokal kending med en håndfuld Michelinstjerner
Anita Klemensen driver gourmetrestauranten Den Røde Cottage i Klampenborg, og hun har for femte gang i træk modtaget en Michelinstjerne for sit arbejde.

Anita er født og opvokset i Thisted. Kokkeuddannelsen blev taget fra Søllerød Kro i Nordsjælland, og siden 2010 har hun stået bag Gourmetrestauranten Den Røde Cottage og cafeen Den Gule Cottage.

I 2012 blev hun for første gang hædret med en Michelinstjerne – og det som den første kvindelige kok i Danmark. Årets Wine & Dine middag er kreeret i samarbejde mellem Anita Klemmensen og Jens-Peter Skov.

Østers 6

Løfter sløret for menuen
Nedenstående menu kan få de fleste gourmetentusiasters mundvige til at ”løbe i vand” :

· Velkomst – Østers “Special”
Cremant de Bourgogne Rosé

· Rimmet kammusling – med østers, æble og syltet tang.
2014 Picpoul de Pinet, Moulin de Gassac, Languedoc, Frankrig

· Hummer-bisque – med cognac, hummersouffléboller og urter
2014 Chardonnay, Beringer, Napa, USA

· Carpaccio af letrøget oksemørbrad – med pocherede østers & muslinger og østers-mayonnaise samt grøn olie.
2015 Côte des Roses, Gérard Bertrand, Languedoc, Frankrig

· Torsk med skovens svampe, Tican-skinke med mandler og bouillon.
2014 Wachenheimer Gerümpel, Riesling trocken, Karl Schaefer, Tyskland

· Havtorn & chokolade – Parfait, puree, sorbet, nøddekurv og chokolademousse.
Grahams “The Tawny Port”, Portugal

· Kaffe & te – Chokolade & kage. Cognac/likør

· Champagneshow. Optakt til Danmarksmesterskabet i Champagnesabling

Årets arrangement foregår i festteltet på Pakhustorvet i Nykøbing d. 14. oktober fra kl. 18.00 og prisen er kr. 1245,00 pr. person alt inklusiv. Booking kan bestilles via Morsø Turistbureau på tlf. 9772 0488 eller www.visitmors.dk

Tiltaget er en del af Østers – og Muslingepremieren som man kan se meget om på www.skaldyrshovedstad.dk

Forfatter

Related posts

Top