Mexikanske rytmer i Kulturkøbmanden

Mange forskellige toner har fyldt de rå og hyggelige rammer i Kulturkøbmanden på Sydmors. Når den Mexikanske – Bola Suriana – seks mand store musikgruppe fylder rummet på fredag, er det til musik fra en ny og spændende verdensdel.

I samarbejde med Folk Club Mors præsenterer Kulturkøbmanden seks stolte mænd, der på helt særlig vis er ambassadører for den kultur og historie de alle kommer af.

– Det er ganske sikkert, at vi alle kan glæde os til at en oplevelse i særklasse. Der er tændt op i masseovnen og der bages brød i pausen, så kom med varme og åbent sind til en hyggelig fredag aften, fortæller Henrik Olsen fra Kulturkøbmanden.

Bola Suriana er en musikgruppe fra Michoacan, Mexico. Gruppen har taget deres navn til minde om Emiliano Zapata, helten fra den mexicanske revolution. Bola Suriana har eksisteret i over 25 år og er en institution i hjemlandet. De spiller traditionel musik fra alle områder i Mexico og deres største mål er at bidrage til at bevare og udbrede kendskabet til den righoldige mexicanske folkemusik.

Den seks mand store gruppe har været på 23 internationale turné og nu kommer de igen til Europa inkl. Danmark, hvor de har været 10 gange før siden gruppen blev dannet i 1990.

– Foruden mexicansk folkemusik spiller gruppen også traditionel musik fra andre dele af Latinamerika samt Canto Nuevo (protestsang) og egne kompositioner, fortæller Henrik Olsen.

Bola Suriana behersker et hav af instrumenter inklusive kopier af gamle indianske instrumenter fra præcolumbiansk tid og har udgivet over et dusin CD`er.

Bandet giver koncert på fredag kl. 19.30 hos Kulturkøbmanden i Øster Assels. Dørene åbnes kl. 19.00 og entréen er 125 kroner.

Forfatter

Related posts

Top