Mette Frederiksen: Vi kan ikke forhandle i det uendelige

Efter 19 dages forhandlinger er tålmodigheden ved at være knap hos både Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen og de partier, som er udset til at støtte hende.

Omkring midnat mandag sluttede godt 10 timers forhandlinger igen uden resultat. Det skete, selv om parterne nu er oppe på 17 siders tekst med blandt andet en meget ambitiøs grøn målsætning om at reducere CO2-udslippet med 70 procent på blot ti år.

Mette Frederiksen fastslår, at det nu “snerper til”:

– Vi nærmer os det punkt, hvor det er spørgsmål om politisk vilje. Selv om jeg fra starten har sagt, at de her forhandlinger skal tage den tid, det kræver, så skal det ikke køre på i det uendelige.

Forhandlingerne har angiveligt endnu ikke helt ramt det skæringspunkt, hvor Mette Frederiksen kan vælge at lægge regeringspapiret frem som et take it or leave it-tilbud for at presse en aftale igennem.

– Enhver forhandling skal have den tid, den skal have, men selvfølgelig skal vi ikke forhandle i det uendelige. Danmark skal have en regering, og landet skal ledes, så der er et balancepunkt der, siger Mette Frederiksen.

Hun fastholder, at der alene bliver tale om en socialdemokratisk etpartiregering. Dermed sender hun et klart signal til De Radikale, om at de må acceptere en politisk aftale uden ministerposter.

Det er endnu et tegn på, at Mette Frederiksen lægger an til den endelige styrkeprøve med de tre øvrige partier.

/ritzau/

Foto: Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top