Mette F: – Venstre fører skræmmekampagne i forhold til friskolerne

– Jeg mener at det er endnu en skræmmekampagne fra Venstre’s side, og dem er der jo godt nogen af i den her valgkamp godt nok mange af.

Sådan siger Socialdemokratiet’s formand Mette Frederiksen, der onsdag eftermiddag var på besøg i Thisted, om Venstre’s kritik af Socialdemokratiet’ss ønske om at sænke koblingsprocenten – den støtte friskoler får per elev i procent af den gennemsnitlige udgift til en folkeskoleelev.

Den nuværende koblingsprocent ligger på 76, men står det til Socialdemokratiet skal den reduceres til 71.

Mette Frederiksen på besøg i Thisted.

Hvis det bliver tilfældet, viser beregninger fra beregninger fra Finansministeriet at det årlige tilskud på i alt 6,7 mia. kr. til friskoler og privatskoler bliver reduceret med 365 mio. kroner. Ifølge Venstre’s lokale folketingskandidat Torsten Schack Pedersen ville det i yderste konsekvens kunne komme til at koste livet for flere af de lokale friskoler i Thy og på Mors.

Men ifølge Mette Frederiksen skal de lokale friskoler ikke frygte for deres eksistens:

– Den nuværende regering har jo valgt en økonomisk politik, hvor man har overbetalt fri- og privatskoler og mange steder oplever mange forældre, at der bliver skåret ned på folkeskolen. Og det mener jeg jo er forkert på, at gribe det her an på.

Mette Frederiksen forklarer herunder hvad der er Socialdemokratiets hensigt med at reducere koblingsprocenten:
.

.
Venstre har i sin regeringsperiode hævet koblingsprocenten fra 71 til de nuværende 76 – og ønsker at holde den der.

LÆS OGSÅ:

Schack Pedersen: S-forslag vil ramme lokale friskoler hårdt

Foto: Steen Brogaard

Forfatter

Related posts

Top