Mette F. kalder Lars Løkke’s støtte til erhvervsskolerne for bluff

– En markant prioritering.

Sådan betegnede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det, da han på regeringens vegne på et pressemøde igår på Morsø Landbrugsskole foreslog at bruge 1,4 milliarder kroner på erhvervsskolerne de næste fire år.

Men ifølge Socialdemokratiet er der tale om en stor vildledning af danskerne. I virkeligheden kommer der færre penge til erhvervsskolerne de kommende år, lyder kritikken. Det skriver TV2.

– Det her er typisk Lars Løkke Rasmussen. Pludselig kommer der nogle fine ord, jo tættere vi kommer på et valg. Men det kan jo ikke rette op på, at regeringen også i fremtiden har tænkt sig at spare, siger Mette Frederiksen til TV 2.

Hun fremhæver, at regeringen trods de ekstra penge vil fastholde de såkaldte omprioriteringsbidrag, der hvert år tvinger erhvervsuddannelserne til at spare to procent. Ifølge Socialdemokratiet viser det samlede regnestykke, at erhvervsuddannelserne ender med at få færre penge.

Kun 25 millioner om året
TV2 har fået tallene udleveret fra Undervisningsministeriet, og regnestykket viser, at Mette Frederiksen muligvis har en pointe.

Regnestykket viser i følge TV2 kort fortalt, at erhvervsuddannelserne fra 2019-2022 skal spare 1,3 milliarder, og da regeringen vil tilføre 1,4 milliarder, giver det et samlet plus på 100 millioner kroner svarende til 25 millioner kroner ekstra om året.

– Der er ikke flere penge til erhvervsuddannelserne. Regeringen kommer med nogle penge, som ikke kan dække det hul, den selv har skabt, siger Mette Frederiksen.

Hun påpeger, at erhvervsuddannelserne de senere år har fået en pulje på finansloven på mellem 150-165 millioner kroner årligt. Men det har regeringen ikke lagt op til næste år, og derfor konkluderer Socialdemokratiet, at det samlet giver minus.

Arkivfoto: Joshua Tree Photography

Forfatter

Related posts

Top