Mette F.: Forholdsregler kommer også til at gælde julen over

Med kun godt en måned til juleaften er mange danskere begyndt at bekymre sig over, hvordan julen bliver i coranvirussens tegn.

Men lige nu er det umuligt at forudse, hvordan danskernes jul bliver, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag aften på Facebook, hvor hun svarede på spørgsmål fra borgerne.

Et af spørgsmålene handlede om, hvilken strategi der vil blive lagt for julen.

– Vi kan ikke kigge så lang tid frem. Der er godt en måned, indtil det er juleaften. Der kan være sket flere ting med epidemien, som vi ikke kan tage højde for på dette tidspunkt, lød svaret fra statsministeren.

Mette Frederiksen anerkender, at julen betyder rigtig meget for mange danskere. Den nuværende prognose for julen ser dog ikke lige så lys ud som Rudolfs røde tud fra sangen om julemandens berømte rensdyr.

– Vi skal tættere på julen, før vi tør udtale os meget præcist om, hvad det er, der kommer til at gøre sig gældende.

– Men allerede nu kan jeg sige, at der ikke er noget, der tyder på – hverken i Danmark eller i Europa – at vi står et meget, meget godt sted, når vi skriver den 24. december, lød den lidt nedslående besked fra Mette Frederiksen.

– Så alle, vil jeg tro, med det vi ved nu, kommer til at skulle tage forholdsregler, passe godt på hinanden og blive ved med ikke at se for mange mennesker. Men hvordan det præcist ser ud, tør jeg faktisk ikke svare på.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top