Meteorologer afskriver landsdækkende hvid jul

Ikke siden 2010 har der været landsdækkende hvid jul. Dog er sandsynligheden for en landsdækkende hvid jul i år stort set nul, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Vi kan stort set afskrive muligheden for en landsdækkende hvid jul, skriver langtidsmeteorolog Steen Hermansen ifølge DMI’s hjemmeside i sin månedsprognose.

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt, at mere end 90 procent af Danmark er dækket af sne den 24. december om eftermiddagen.

Det skete sidst i 2010, og der har siden 1900 kun været ni tilfælde af landsdækkende hvid jul.

Dog kan en lokal hvid jul i år endnu ikke afskrives. Selv om der ikke er sne på meteorologernes radar, så er der tegn i sol og måne på et vejrskifte.

– Ifølge langtidsprognoserne, der går et stykke længere frem end syv dage, er der tegn på, at vi efterhånden får et højtryk i vores nærhed, som kan holde disse lavtryk og fronter på afstand, skriver Steen Hermansen.

Højtrykket kan føre mere kulde og sol med sig, og det kan måske fortrænge regn og gråvejr for en stund. Men det kommer næppe til at vare ved. For allerede fra den første uge i 2020 ser det våde vejr ud til at være tilbage.

/ritzau/

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top