Mere end hver 3. opgiver at sælge sit hus på Mors

En del af landets boligsælgere opgiver hvert år at få solgt huset. Årsagen er ofte, at der ikke har meldt sig en køber på banen, eller at de bud, der er afgivet, efterlader sælger med et alt for stort minus på kontoen.

Øverst på listen over kommuner med den laveste salgsprocent er Læsø, hvor det kun er 37 procent af de huse, der blev taget af markedet i 2017, der blev solgt. Kommunerne Samsø og Struer kommer ind som nummer to og tre på listen med salgsprocenter på henholdsvis 40 procent og 55 procent – og herefter følger bl.a. Morsø Kommune med en salgsprocent på 62.

– Årsagerne, til at man vælger at fjerne sit hus fra udbudslisterne, varierer naturligvis. Mens nogle har forsøgt at sælge i mange år, er andre kortvarigt på markedet, før de beslutter sig for at vente til et mere gunstigt tidspunkt. Andre vælger at udleje i stedet for at sælge, hvis de eksempelvis har købt nyt, men ikke kan finde nogen, der kan overtage den gamle bolig, siger Birgit Daetz fra boligseiden.dk.

Påvirket af efterspørgslen
De lave salgsprocenter er ifølge Birgit Daetz generelt et udtryk for markedet i de pågældende kommuner.

– Det er klart, at salgsprocenten bliver påvirket af efterspørgslen. Kigger vi på områderne, hvor salgsprocenten på hussalget er i top, er det i omegnskommunerne til København, hvor der er tryk på salget. Niveauet kan dog også være påvirket af udbuddet. Kommer der mange nye huse til salg i en periode, som det har været tilfældet i 2017, må nogle hussælgere nødvendigvis se sig slået af andre, og i længden kan det betyde, at man vælger at holde en pause i salget, siger hun.

Her var salgsprocenten på huse lavest i 2017:

KOMMUNE SALGSPROCENT ANTAL FJERNET ANTAL SOLGT
Læsø 37 % 43 16
Samsø 40 % 84 34
Struer 55 % 319 176
Morsø 62 % 245 153

Foto : Christian Kjeldsen

Forfatter
Tags

Related posts

Top