Mejerigaarden præsenterer millionunderskud

Efter i 2016 at have leveret det bedste resultat i årevis, med et overskud på 22,7 millioner kroner efter skat, kom isproducenten Mejerigaarden, der hører ind under Premier Is i Thisted, sidste år ned på jorden igen: Ifølge det netop offentliggjorte regnskab blev det nemlig til et underskud på 6,5 millioner.

At 2017 gik i minus, skyldes i høj grad Mejerigaardens køb af Hjem-Is med virkning fra 1. juli sidste år, fremgår det af regnskabet, skriver netmediet foodsupply.dk. Resultatandelen af Hjem-Is udgør således et underskud på 9,3 millioner kroner, og der var finansieringsomkostninger på knap 3,8 millioner i forbindelse med købet.

– Mejerigaarden har ydet driftsfinansiering til Hjem-Is Danmark A/S og vil ligeledes understøtte den fremtidige strategi, konstaterer ledelsen i sine bemærkninger til regnskabet.

Også uden købet af Hjem-Is havde 2017 været op ad bakke, idet året var præget af “vanskelige driftsvilkår”:

– Sommeren 2017 bød på langt dårligere sommervejr end normalt, sammenfaldende med meget kraftige prisstigninger på væsentlige råvarer, blandt andet fløde og naturlig vanilje, hvilket afspejles i den økonomiske udvikling, påpeger ledelsen.

Mejerigaarden producerer og sælger hovedsageligt is til det danske marked under varemærkerne Premier Is, Polar-Is, Bravissimo, Rønbjerg og Fri. Produktionen foregår primært på fabrikken i Thisted, men virksomheden importerer også isprodukter.

Arkivfoto: Premier Is

Forfatter

Related posts

Top