Mediedækning ingen garanti for opholdstilladelse

Mohamed Ibrahims dage i Danmark er efter alt at dømme ved at være talte. Udlændingestyrelsen har ophævet hans midlertidige opholdstilladelse og bedt ham forlade landet senest d. 13. januar.

Flere af landets toppolitikere har kommenteret på sagen om hjemsendelsen af den arbejdsomme Mohamed Ibrahim – og de fleste fastholder, som Integrationsminister Inger Støjberg tidligere har udtalt, at der ikke er grund til, at han opholder sig i Danmark længere: Somalia, hans hjemland, er nu igen sikkert nok.

Det lokalvalgte folketingsmedlem Simon Kolleup tog i går kontakt til Socialdemokrateriets integrationsordfører, Mattias Tesfaye. Og hans holdning er klar:

– Jeg kan godt forstå, at man har lyst til at sige til lige nøjagtig Mohamed, at han kan blive. Men vi er nødt til at lave regler, som gælder for alle, og ikke kun dem, der har været i medierne. siger han til TV2 og fortsætter:

– Vi skal passe på med at sige, at fordi man er på flugt og har brug for midlertidig beskyttelse, så bliver det også automatisk en adgangsbillet til permanent indvandring til Danmark. Det kan vi simpelthen ikke holde til.

Klager over afgørelsen
Selvom Mohamed Ibrahim oprindeligt blev bedt om, at forlade landet senest den 13. januar, så tyder alt dog på, at hjemrejsen først kommer til at ske senere. Tican-slagteriet i Thisted, hvor Mohamed arbejder, har nemlig hjulpet med at strikke en klage over afgørelsen sammen. Det fortæller fællestillidsmand Peter Uno Andersen:

Hvornår klagen ventes afgjort er usikker – og det samme er altså gældende for Mohamed Ibrahims fremtid i Danmark:

 

Fællestillidsmand Peter Uno Andersen, og Mohamed Ibrahim. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

 

Forfatter

Related posts

Top