Medieaftale kan flytte avismillioner til provinsen

En ændret fordeling af støtten til dagblade er blandt det, som regeringen og Dansk Folkeparti forhandler om i forbindelse med det kommende medieforlig.

Og skal man tro et notat, som Avisen Danmark er kommet i besiddelse af, drejer forhandlingerne sig blandt andet om, hvordan støtten til landets aviser skal fordeles.

Ifølge avisens oplysninger er der tre mulige modeller i spil, hvor den mest vidtgående flytter et anseligt millionbeløb fra landsdækkende mediekoncerner som Berlingske og JP/Politiken til eksempelvis Nordjyske Medier, Jysk Fynske Medier og Sjællandske Medier.

Samtidig lægges der op til særlige puljer for både ugeaviser og netmedier, ligesom der formentlig også bliver sat penge af til innovationsstøtte.

Kulturuminister Mette Bock kommenterer ikke direkte notatet, men siger til Avisen Danmark:

– Regeringen er meget optaget af at give lokale og regionale medier gode rammevilkår, og vi forhandler blandt andet om, hvor meget man kan rykke balancen.

– Vi har gode diskussioner, men jeg vil ikke tage dem uden for lokalet, fastslår Mette Bock.

Licens over skatten
Oplægget fra regeringen og Dansk Folkeparti inden forhandlingerne gik på at beskære Danmarks Radios budget med 20 procent over de kommende fem år. En del af besparelsen skal bruges til at finansiere en pulje på knap 80 millioner til andre public service-tiltag.

Samtidig er parterne enige om at fjerne licensen og i stedet sænke personfradraget, så public service-tilbuddene finansieres over skattebilletten i stedet.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top