Medie: Sandsynligt med “skolestart” 8. februar

Lige nu er landets skoleelever sendt hjem hvor de modtager hjemmeundervisning. Men meget tyder på, at de yngste elever til og med 4. klasse kan vende tilbage til skolerne i uge 6 – altså fra den 8. februar.

Det skriver Politiken.

Smittetallene har nemlig været relativt lave i det meste af januar måned.

– Meget tyder derfor på, at statsminister Mette Frederiksen (S) forventeligt snart, hvis smittesituationen fortsætter i positiv retning, vil indkalde til pressemøde, hvor budskabet vil være, at mindste børn, 0.– 4.-klasse, fra mandag 8. februar igen kan vende tilbage til skolen, skriver Politiken.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, sagde lørdag, at netop de yngste elever står først i række til at slippe for restriktionerne og komme tilbage til den fysiske undervisning.

Afviser stor genåbning
Sundhedsminister Magnus Heunicke har dog over for DR så sent som i går givet udtryk for, at der ikke kan forventes en stor genåbning, når de nuværende restriktioner udløber den 7. februar.

Grunden til Heunickes varsling om, at der ikke vil blive foretaget en stor genåbning af landet, er i høj grad den britiske coronamutation, B117.

Den er mere smitsom, og kontakttallet – tallet for, hvor mange andre en smittet i gennemsnit smitter – ligger på 1,07. Det er over den kritiske grænse på 1 og en stigning fra 0,8 i sidste uge.

Til gengæld ligger det samlede kontakttal for coronavirus i Danmark under den kritiske grænse på 1 med tallet 0,8. Det vil sige, at epidemien er aftagende i Danmark.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top