Med på en kigger: Musik og livsglæde finder vej til børnene i Thy

Fredag efter fredag samler Philip Faber og Mads Steffensen Danmark omkring fællessangen.

På Musikskolen i Thy har man besluttet at samle børnene til online leg med musikken, og alle daginstitutioner i Thisted Kommune er inviteret med på skærmen.

Ideen opstod, da syv nordjyske kommuner – herunder Thisted Kommune – blev underlagt særligt skærpede corona-restriktioner.

– Når vi bliver forhindret i at undervise og inspirere børnene fysisk ude i institutionerne, må vi finde andre strenge at spille på, så vi stadig kan være med på noderne, fortæller Martin Bruun-Jensen, souschef for Musikskolen i Thy.

Han fortsætter:

I det online musikunivers møder børnene ”Musik-Jørgen,” som underholder med forskellige sang,- rytme,- hoppelege. Foto: Musikskolen i Thy.

– I foråret gjorde vi os en lang række erfaringer med at fjernundervise eleverne på musikskolen. Det vil vi gerne brede ud, så det kan komme flere til gode. Derfor byder vi nu næsten 100 dagplejere, vuggestuer og børnehaver med ind i et virtuelt musikunivers, som kan skabe lidt liv og glæde i en hverdag, der lige nu er fyldt med begrænsninger og aflysninger for de mindste børn.

I det online musikunivers møder børnene ”Musik-Jørgen,” som underholder med forskellige sang,- rytme,- hoppelege. Hver uge får han besøg af en hemmelig gæst fra musikskolen, som præsenterer et instrument eller en sang for børnene. Det handler alt sammen om at lave musik sammen – hver på sit sted.

Fortsætter trods genåbning
Idag fandt den anden af de fire planlagte sessions sted. Næsten 90 dagplejere, vuggestuer og børnehaver fulgte med og vurderingen er, at godt 300 børn fulgte med i musik, gak og løjer – på afstand.

– Cirka samtidig som vi sendte, blev de særlige restriktioner for Nordjylland ophævet, men vi fortsætter med at livestreame lidt endnu, som supplement til de fysiskse møder med dagpleje-, vuggestue- og børnehavebørn, fortæller Sara Edske Møller, kommunikationsmedarbejder i Thisted Kommune.

Foto: Musikskolen i Thy

Forfatter

Related posts

Top