Med eller uden symptomer: Nu får alle mulighed for at blive testet

Alle voksne i Danmark får nu mulighed for selv at bestille tid til en test for COVID-19.

Testen foretages i de hvide telte, som Testcenter Danmark har sat op i 16 byer over hele landet, heriblandt Thisted.

Indtil nu har det krævet en henvisning fra lægen eller arbejdsgiveren, før man kunne bestille tid til en COVID-19 test. Men over de næste dage er systemet klar til, at personer uden symptomer via hjemmesiden  www.coronaprover.dk selv kan bestille tid i testteltene, hvis man ønsker en test. Borgere med symptomer på COVID-19, skal fortsat henvende sig egen til læge for at blive henvist til test på sygehusene.

– Vi har bragt smittetrykket ned på et meget lavt niveau. Det er afgørende, at der ikke er skjulte smittelommer, som kan få smitten til at stige igen. Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere. Derfor handler den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen. Så har man blot den mindste mistanke om, at man har været udsat for smitte med COVID-19, så bør man lade sig teste, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Den danske testkapacitet er i løbet af den seneste måned blevet udbygget massivt med test på sygehusene, 16 hvide testtelte og nu også mobile testbiler, der f.eks. kan køre ud til plejehjem.

De første 600.000 borgere kunne allerede fra imorges bestille tid til test. Konkret er det de 18-25 årige. I de kommende dage udbredes muligheden til de øvrige voksne årgange.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

 

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top