Matti Christensen vinder VM Sølv i bænkpres

For cirka tre måneder siden vandt Thisted Vægttrænings Forenings Matti Christensen sølvmedalje i vægtklassen op til 66 kg ved junioreuropamesterskaberne i klassisk styrkeløft i Estland, og var seedet TOP 3 ved VM i USA.

Men grundet tiltagende problemer med at holde sig i  vægtklassen valgte han , i samråd med landstræneren, at rykke op i 74 kg klassen. Den aftale må Matti siges, at have overholdt til fulde. For med en kropsvægt på 73,84, kun 160 g fra vægtgrænsen, vejede den unge Thisted-løfter ind som klassens tredie tungeste løfter, kun tre måneder efter han med en kropsvæg på 65,95 kg vandt EM sølv i 66 kg klassen.

Matti Christensen 2
Vægtklasseskiftet betød selvfølgelig, at han ikke ville kunne gøre sig gældende trekampen. Derfor blev der i stedet satset på, at Matti som tidligere subjunior og juniorverdensmester i Bænkpres skulle gå efter en  disciplinmedalje, og ellers samle så høj en total som muligt. Og begge dele lykkedes til fulde.

Matti satte nemlig ny personlig rekord i bænkpres med 182,5 kg og vandt sølvmedalje, kun overgået af franskmanden Poyet som satte verdensrekord med 195 kg. Men at ”tabe” til en verdensrekord kan, når man sætter personlig rekord og vinder VM sølv,  næppe betegnes som et nederlag. I Squat var Matti stærkt kørende og satte, med overskud,  personlig rekord med 7,5 kg da han klarede 215 kg, mens det i ”hadedisciplinen” dødløft blev til 215 kg, hvilket var 2,5 kg fra personlig rekord – i 66 kg klassen.

Totalt blev det til en massiv personlig rekord på hele 617,5 kg, hvilket ligesom i Squat og Bænkpres er nye danske rekorder. Den overraskende fornemme total  placerede Matti på en 5. plads, kun 5 kg fra 4. pladsen,  i klassen med 18 af de stærkeste 74 kg juniorer i verden.

En imponerende debut i den tungere vægtklasse.

Matti Christensen 2

Forfatter

Related posts

Top