Masser af lokale østers på nytårsbordet

Limfjordens Guld. Det er betegnelsen for LimfjordsØsters, LimfjordsMuslinger og LimfjordsHummer. Og alle tre dele er at finde på nytårsbordene landet over – men også lokalt.

Glyngøre Shellfish har sendt tusindvis af østers ud til forbrugere landet over – men også haft masser af kunder i butikken på havnen. Og det er Limfjordens Guld, der er røget over disken.

Også Havnens Fiskehus i Thisted har haft masser af kunder. Og selvom torskepriserne er eksploderet på grund af Stormen URD, ryger – det man kan betegne som Vesterhavets Guld – over disken i en lind strøm. Iøvrigt sammen med LimfjordsHummere til den nette pris af 650 kroner. Men den var også et stort pragteksemplar af typen.

Foto : TV2 Nord

Foto : TV2 Nord

Vilsund Blue gentager “åben fabrik” succes i 2017
Vilsund Blue besluttede på forsøgsbasis at åbne op for salg af østers til lokale fra fabrikken på Ørodde i Nykøbing, og den ide blev en stor succes.

Langt hovedparten af de østers der bliver fanget i Limfjorden bliver eksporteret primært til Spanien, eller ender på restauranter i Københavnsområdet. Meget få bliver spist lokalt.

– Prisen ligger i et pænt højt leje. Især spanierne, de er vilde med skaldyr, og de er villige til at betale en høj pris. De byder prisen op, hvis de ikke mener, de får nok, siger salgschef Jesper Toft, Vilsund Blue til TV2 NORD.

Lige nu koster limfjordsøsters 28 kroner per styk, og det kan virke dyrt for noget, man kan samle op på bunden af Limfjorden.

-De er alt for dyre, men det er også derfor det kun bliver til en gang om året, men pyt med det nytårsaften, siger Viggo Bjerregaard fra Skive, der havde taget turen til Danmarks Skaldyrshovedstad for at hente den delikate nytårsspise.

Forfatter

Related posts

Top