Marokko-video spredes: Lokale kommuner følger udviklingen tæt

Flere og flere kommuner sender i disse dage et bekymringsbrev ud til forældrene. Så sent som i går modtog forældrene til børn og unge i Skive Kommune brevet.

Årsagen skal findes i, at  den såkaldte Marokko-film florerer blandt flere børn og unge rundt om i landet. Den pågældende video viser angiveligt drabet på enten danske Louisa Vesterager Jespersen eller norske Maren Ueland. De to unge kvinder blev fundet dræbt i Marokko 17. december.

Direktør for Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune, Lars Sloth, fortæller at man gennem SSP-samarbejdet har fulgt sagen tæt, men:

– Vi har ikke kendskab til at børn- og unge i Thisted Kommune har set videoen og på den baggrund har vi valgt ikke at sende brev ud til forældrene. Vi følger sagen nøje i de kommende uger.

Heller ikke i Morsø Kommune har man – indtil videre- udsendt et bekymringsbrev til forældrene. Også her er meldingen at man følger sagens udvikling.

I sidste uge oplyste anklagemyndigheden, at politiet flere steder i landet har modtaget et “ikke ubetydeligt antal” anmeldelser om, at videoen er blevet set og delt. Særligt blandt unge og børn menes den at florere.

Det er sandsynligvis ulovligt at videresende en video af et drab, sådan som et betydeligt antal personer i Danmark menes at have gjort. Det vurderer Jørn Vestergaard, der er professor i strafferet på Københavns Universitet.

Han henviser til straffelovens paragraf 264 d. Den siger, at det er strafbart at videregive billeder af en person “under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden”.

Loven gælder også, når billedet vedrører en afdød person.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top