Marcus Boesen udtaget til U19-landsholdet – i amerikansk fodbold

Da Dansk Styrkeløft Forbunds (DSF) eliteudvalg vragede europamesteren og verdensrekordholderen i klassisk styrkeløft, Marcus Boesen fra Thisted Vægtrænings Forening tvang de ham indirekte til at rette fokus mod nye mål. Og det gjorde han i en sådan grad, at han netop er blevet udtaget til U19 landsholdet  – i amerikansk fodbold.

Læs mere om hvorfor Marcus Boesen ikke blev udtaget til VM i Hviderusland HER

DSFs eliteudvalg besluttede, ganske uforståeligt for de fleste i styrkeløftssporten, ikke at udtage den regerende Europamester og indehaver af 2 verdensrekorder samt 3 europarekorder til VM for sub-juniorer der netop er blevet afholdt i Hviderusland. Det skulle senere vise sig, at være en fejl, idet reglerne for udtagelse var blevet fortolket forkert.

Flytter til USA
Derfor  valgte Marcus Boesen at fokuserer på noget andet; amerikansk fodbold. Her blev hans talent hurtigt spottet – et talent der nu har sikret ham en udtagelse til det danske U19-landshold i amerikansk fodbold.
Landsholdet skal i den kommende tid spille med om Europasmesterskabet.

– Vi ønsker Marcus tillykke med både udtagelsen og det kommende år 2017/18 som han skal tilbringe i Oklahoma, USA, hvor han skal færdiggøre “3g” på Highschool og samtidig spille “football” som de kalder det på den anden side af dammen, siger Jan Lyhne fra Thisted Vægtrænings Forening.

Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Forfatter

Related posts

Top