Manglende vind påvirker EM i surf i Hanstholm

Vind er en afgørende faktor for at kunne afvikle et europamesterskab i surf som det der afvikles i Hanstholm i disse dage.

Desværre udeblev vinden helt igår hvilke gjorde at surferne blev på land hele dagen.

Idag håber arrangørerne derfor på lidt mere vind idag:

– Vi starter fra morgenstunden og sejler hele dagen igennem. Vi skal bruge en hel dag på vandet for at kunne få alle igennem endnu en runde. Vinden og bølgerne tegner fornuftige i dag, hvorimod det ikke tegner så fornuftigt de kommende dage, siger EM-ansvarlig Katrine Frandsen.

Mesterskaberne fungerer på den måde, at vinderen findes ved, at man finder det bedste snit af samtlige afviklede runder. Jo flere runder – jo mere sikker er man på, at man finder den rigtige vinder. For at blive Europamester skal man med andre ord være på toppen mesterskaberne igennem.

– Mesterskaberne løber typisk over en lille uges tid, og derfor afventer vi også vejrudsigterne til mandag, der er vores sidste officielle konkurrencedag. Lige nu ser det svært ud, men omvendt har vejret ændret sig fra dag til dag under dette EM, så man skal aldrig sige aldrig. Vi vil gerne så meget på vandet som muligt, slår Katrine Frandsen fast.

Foto: Brian Engblad

Forfatter

Related posts

Top