Mange glemmer lovpligtigt eftersyn af varmepumpe

Flere og flere boligejere vælger en fremtidssikret løsning, der samtidig er miljøvenlig, når de bygger nyt eller det gamle oliefyr skal skiftes ud. Med den teknologiske udvikling er varmepumper i dag et effektivt og mere økonomisk alternativ til boligens varmekilde. Men efter varmepumpen er monteret og installeret, glemmer mange det årlige service-eftersyn. Og det kan koste dyrt, fortæller Dan Bligaard Sørensen fra Dan’s Smede & VVS.

Dan Bligaard Sørensen fra Dan’s Smede & VVS udfører, som virksomhedens navn hurtigt afslører, både smede- og VVS-opgaver i sin enkeltmandsvirksomhed. Han er udlært Bygnings- og Landbrugssmed og har siden hen efteruddannet sig til VVS-installatør. I september blev Dan Bligaard Sørensen færdig med endnu en efteruddannelse, hvormed han nu er certificeret i Miljøstyrelsens krav og godkendt hos Kølebranchens Miljøordning, også kaldet KMO.

Det vil sige, at Dan Bligaard Sørensen nu har autorisation til at udføre arbejde på køleanlæg og varmepumper. Og særligt med varmepumpernes stigende popularitet er der et øget behov for autoriserede installatører, som kan udføre det lovpligtige, årlige serviceeftersyn. Men mange er ikke klar over, at der er lovmæssigt krav om regelmæssig service på varmepumpeinstallationer.

Dyrt at springe årligt servicebesøg over
Det kan dog koste dyrt at springe over installatørens servicebesøg.

– Det årlige varmepumpeeftersyn sikrer, at man får det meste ud af sin varmepumpe. Installatøren kontrollerer, at varmepumpen fungerer og yder optimalt, så den dermed udnytter energien og effektiviteten optimalt. Og det kan godt betale sig økonomisk både på det korte og det lange sigt. F.eks. vil varmepumper altid tiltrække både støv og snavs og det påvirker luftgennemstrømningen i varmepumpen, som skal arbejde hårdere for at opretholde den samme temperatur. Det påvirker naturligvis elregningen her og nu og dine varmeomkostninger vil stige. På sigt forringer det i værste fald varmepumpens levetid, fortæller  Dan Bligaard Sørensen.

Dan’s Smede & VVS samarbejder med TV-gaarden, som er medlem af Panasonic Centerforening. Tv-gaarden fungerer i samarbejdet som leverandør af Panasonics udvalg af både luft til luft og luft til vand varmepumper, som kan ses i Tv-gaardens udstilling. Dan’s Smede & VVS monterer og installerer varmepumperne hos kunderne og udfører de lovpligtige serviceeftersyn.

Uanset hvilken type varmepumpe man har installeret, vil Dan Bligaard Sørensen gerne opfordre alle varmepumpe-ejere til at kontakte sin lokale installatør og bestille et servicebesøg, hvis det er mere end 1 år siden varmepumpen er blevet installeret eller efterset.

Forfatter

Related posts

Top