Mand mistede sit øje: Fyrværkeriproducent fra Thy skal betale erstatning

Fyrværkerieksperten i Thisted har tabt en årelang sag om evt. erstatning efter et fyrværkeri-batteri eksploderede i ansigtet på en mand for 5 år siden.

Manden, der kommer fra Vejle, købte i 2013 et batteri med 25 skud hos Bilka, men da batteriet der er produceret i Kina for Thisted-virksomheden- skulle fyres af, eksploderede det op i mandens ansigt. Han mistede i den forbindelse sit ene øje. Det skriver Thisted Dagblad.

Efterfølgende lagde manden sag an mod Fyrværkerieksperten, og nu har både by- og landsretten givet ham medhold. Han er således blevet tilkendt en erstatning på 291.000 kroner med procesrente fra oktober 2015. Desuden skal Fyrværkerieksperten betale mandens sagsomkostninger på henholdsvis 36.000 kroner i byretten og 51.000 kroner i landsretten.

Med dommen understreges det, at det er producenten som bærer det endelige ansvar, hvis folk kommer til skade med deres produkter.

Manden kunne dog muligvis have beholdt sit øje hvis han havde benyttet sikkerhedsbriller, hvilket ikke var tilfældet. Men det var altså ikke udslagsgivende i hverken by- eller landsretten; brug af sikkerhedsbriller er nemlig ikke et lovkrav i Danmark.

Forfatter

Related posts

Top