Mand mistænkes for overgreb mod hundredvis af drenge

Flere hundrede børn og unge frygtes at have været udsat for seksuelle overgreb og såkaldt grooming begået af en 33-årig mand fra Esbjerg-området. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi til DR.

De formodede ofre kommer fra hele landet, og sagen er så omfattende, at en lang række af landets politikredse har været involveret i efterforskningen.

Konkret er manden sigtet for at have blufærdighedskrænket og udsat drenge under 15 år for anden seksuel omgang end samleje.

Begrebet “grooming” dækker over situationer, hvor en voksen opbygger et tillidsforhold til et barn med det formål senere at begå overgreb. Det sker typisk via internettet eller over mobilen.

Operation Tahcpans
Ifølge DR bliver sagen omtalt som Operation Tahcpans hos politiet og anklagemyndigheden. Det er “Snapchat” stavet bagfra.

Ifølge DR bliver sagen omtalt som Operation Tahcpans hos politiet og anklagemyndigheden. Det er “Snapchat” stavet bagfra.

Dog har politiet ikke bekræftet, at kontakten mellem den sigtede og drengene er foregået via Snapchat, der er et socialt medie, hvor man kan chatte og sende billeder og videoklip.

DR skriver, at flere hundrede børn og unge er blevet videoafhørt i sagen. De fleste bor ifølge politiet i Nordsjælland.

I en pressemeddelelse oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at der ventes at blive rejst tiltale i sagen i løbet af første kvartal 2020.

Anholdt i januar
Den 33-årige mand blev anholdt 9. januar i år, og siden har han været varetægtsfængslet.

Både grundlovsforhøret dengang og de efterfølgende retsmøder, der har været afholdt i forbindelse med forlængelserne af hans fængsling, er foregået for lukkede døre.

Derfor kan offentligheden ikke få oplysninger om de nærmere detaljer i sagen – eksempelvis om politiets efterforskning.

/ritzau/

Forfatter
Top