Malthe Jakobsen kører for en podieplads

Racerkøreren Malthe Jakobsen fra Sennels kører i weekenden næstsidste afdeling af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps i Belgien. Der skal kæmpes for en topplacering i mesterskabet, og vejret kan komme til at spille en væsentlig rolle.

Det har været en svær sæson for den thy’ske teenager, som trods et imponerende tempo og vedholdenhed er blevet slået tilbage af påkørsler og tekniske vanskeligheder. Efter successen ved Road to Le Mans-løbet, hvor det blev til en 3. plads, er selvtilliden og troen på de gode resultater intakt:

– Vi har et af de stærkeste teams i år, men heldet har været lidt imod os i løbet af sæsonen. Nu har vi to løb tilbage, og det er business as usual – grundige forberedelser og en seriøs indsats fra første omgang i træningen, lyder det fra Malthe Jakobsen, som allerede onsdag kører træning på banen.

– Vejrudsigten lover regn hele dagen, og det er altid sådan lidt interessant. Hvis weekendens vejr så viser sig at være tørt, har vi ikke haft nogen fordel af vejret. Men hernede er det vist mere reglen end undtagelsen at det regner, så vi får da mulighed for at forbedre vores regnvejrs-setup, lyder det optimistisk fra Malthe Jakobsen.

I mesterskabet er håbet om førstepladsen kun teoretisk mulig for Malthe og RLR Msport, men tredjepladsen er alt andet end uopnåelig. Med bare ti point op til teamet på tredjepladsen og i alt 52 point at køre om, gælder det om at høste flest mulige point til mesterskabet.

Weekendens løb bliver også det første i European Le Mans Series, hvor der er helt almindelig adgang for publikum på banen.

Forfatter

Related posts

Top