Malthe Jakobsen klar til Tysk mesterskab

Thyboen Malthe Jakobsen har skabt sig en unik chance for at konkurrer mod nogle af de allerbedste gokart kørere i Europa, da det er lykkes ham at finde økonomisk opbakning til at tilmelde sig det hårde tyske mesterskab.

Tysk Mesterskab har fostret mange af de store navne i motorsporten og i dag er Schumacher-familien, med Ralf Schumacher i spidsen, et af de største teams i serien, som på nuværende tidspunkt tæller kørere fra hele 7 forskellige nationer.

Alt er meget nyt og det bliver store udfordringer for Malthe, da alle de tyske baner er nye for ham. En ny udebane hver gang, men blot en udfordring for en ung racerkører der vil frem i sporten.

– Tysk mesterskab køres over 5 afdelinger rundt i Tyskland. Dog køres finalen faktisk i Italien, på South Garda som jeg kender fra tidligere i år, men udover det, så er alt andet nyt for mig,  fortæller Malthe, som dog tidligere har vist at nye udfordringer ikke nødvendigvis er en hindring.

– Når man kommer som helt ny mand, er det altid lidt nemmere at overraske de andre og det håber jeg på at gøre i Tyskland, siger han.

Malthe stiller til start for danske TK Racing, hvor han også kører den danske DSK serie, sammen med hans personlige træner og mekaniker Benjamin Bailly. Her leverer TK Racing de hurtige TM motorer til Malthes FA Kart, der har vist sig at være super hurtig kombination i år.

Thisted Forsikrings Dennis Rene Pedersen smed 10 ekstra dæk i sponsoratet, der sikrer Malthe Jakobsen deltagelse i kommende tyske løb.

Har selv fundet alle sine sponsorer
Det har været en spændende vinter, hvor Malthe selv har arbejdet målrettet for at finde økonomi til flere internationale løb, og det er derfor også ret sent, at alt er faldet på plads.

– En af de sjove og overraskende oplevelser var da aftalen med Thisted Forsikring kom i hus og direktør Dennis Rene Petersen pludselig smed 10 sæt ekstra dæk i puljen, så jeg får mulighed for endnu mere træning op til løbene. Det vil uden tvivl komme til at gøre en kæmpe forskel, forklarer Malthe og fortæller desuden, at der har været en stor lokal opbakning til at gøre hans udenlandseventyr muligt, hvilket han er meget taknemmelig for, og vil gøre sit bedste for at vise de danske farver frem i Tyskland.

Det hele er dog ikke en kun fornøjelse, for bag kulissen ligger der stadig hårdt arbejde forude. Da motorsport er omkostningstungt og uforudsigelig, deltager Malthe i første omgang kun i de to første afdelinger på henholdsvis Ampfing og Kerpen. Derefter er det økonomien og resultater der afgør resten af den tyske sæson, selvom at han er tilmeldt alle seriens 5 afdelinger.

Malthe rejser allerede afsted til 1. afdeling på Ampfing v München tirsdag d. 2 maj, hvor første afdeling køres i weekenden d. 6.-7. maj. Dette bliver blot starten på en hektisk maj måned for Malthe som desuden indeholder:

5.-7. maj – Tysk Mesterskab (Ampfing)

12 maj – Malthe konfirmation

19.-21. maj DSK (Barmosen, Vordingborg)

26.-28. Maj Tysk Mesterskab (Kerpen)

 

Forfatter

Related posts

Top