Mærsk-mand skal kickstarte havneudvidelse

Hanstholm Havn kickstarter nu projektet, der skal sikre udvidelsen af havnen for op mod 2 milliarder kroner. I de kommende måneder vil det blive den 45 årige Morten Lund, der gennem en årrække har arbejdet for A.P. Møller-Mærsk Gruppen og har stor international erfaring fra havne- og transportprojekter i Europa, Afrika, Mellemøsten, Indien og Asien, der skal stå i spidsen for projektet.

Selvstændig konsulent får stort ansvar
Morten Lund er selvstændig konsulent med international ledelseserfaring fra flere komplekse udviklingsprojekter i havne og terminaler verden over. Nu får han ansvaret for at udvikle det kommercielle potentiale for Hanstholm Havn og samtidig kortlægge mulighederne for at tiltrække privat kapital og knowhow, så Hanstholm Havn kan nå det ambitiøse mål om at rejse 2 milliarder kroner til den planlagte havneudvidelse.

– Med indgåelsen af en konsulentaftale med Morten Lund har vi allerede handlet på den ambitiøse forretningsstrategi, som vi vedtog i efteråret 2014. Jeg erkender, at det er en tung og kompleks opgave, som venter Morten, men med hans store internationale markedsforståelse og dybe erfaring med kommerciel strategiudvikling er vi sikre på, at han er den rette mand til jobbet, siger Martin Vestergaard, der er formand for bestyrelsen i Hanstholm Havn.

Han peger på, at Morten Lund netop har erfaring med internationale udviklingsprojekter af samme karakter som det i Hanstholm Havn. Senest som projektansvarlig for den kommercielle udvikling af den nye Khalifa Port Container Terminal i Abu Dhabi, der netop kombinerede havnedrift med infrastrukturudvikling i samarbejde med interessenter på baglandsarealerne.

Hanstholm Havn etablerer kontorfaciliteter i København
I lyset af opgavens internationale og udfordrende perspektiver har havnens bestyrelse besluttet, at Morten Lund skal arbejde ud fra København i kontorfaciliteter, der etableres til formålet. Det er benhårde krav, der venter Morten Lund, når han tiltræder den 1. marts.

– Vi har travlt. Opgaven med at udvikle den kommercielle handlingsplan og samle investorer til det nye udviklingsprojekt er kompleks og kræver tung viden og indsigt. Samtidig buldrer udviklingen derudaf i andre havne, så hvis vi skal kunne klare os i konkurrencen, skal arbejdet i gang med det samme. Morten kan med sin årelange erfaring begynde at etablere kontakter i markedet allerede fra første dag. Og med base i København er der nem og direkte adgang til både de nationale og internationale interessenter, siger Martin Vestergaard.

Allerede i 2014 besluttede bestyrelsen i Hanstholm Havn, at der skulle etableres et selvstændigt udviklingsselskab for at adskille udvidelsen af havnen fra den daglige drift. I december ansatte bestyrelsen Henrik Carstensen som ny havnedirektør med ansvar for den nye vækst- og forretningsplan for den eksisterende havn, og med Morten Lund på plads som konsulent kan der nu også sættes maksimal fokus på at afdække de økonomiske muligheder for den længe planlagte udvidelse af Hanstholm Havn.

Morten Lund driver konsulentfirmaet Morten Lund Consulting og er bosat i Walsrode i Tyskland.

Forfatter

Related posts

Top