Mælkeprisen stiger for sjette måned i træk

Arla sætter endnu engang mælkeprisen op til sine andelshavere. Dermed er sjette prisstigning på lige så mange måneder en realitet.

Det skriver Landbrugsavisen.

Med månedsskiftet kan de danske mælkeproducenter indkassere 7,5 øre ekstra for konventionel mælk – og ender dermed på en acontopris på 261,9 øre. Dermed ligger prisen langt om længe på et såkaldt acceptabelt leje for størsteparten af de danske producenter.

– Generelt er markederne fortsat stærke med en god global efterspørgsel. Som et resultat af den milde vinter er den globale mælkeproduktion en smule højere end forventet, hvilket lægger en dæmper på priserne for fedt. I løbet af de seneste uger er priserne på gul ost i Europa også blevet svækket, skriver Arla og tilføjer, at der kan være mere i vente de kommende måneder.

“Markedet for økologiske produkter er fortsat stabilt. Udsigten for de kommende måneder er stabil med en moderat positiv tendens.”

Ingen stigninger til økologiske landmænd
Hvor mælkeprisen stiger til de konventionelle producenter, så er der ingen stigning i vente til økologerne. De fortsætter derimod på 3,59 kr. pr. kg.

Samme tendes sås i december, hvor der var to eurocent per kilo til de konventionelle, mens økologerne “kun” fik 1 eurocent.

Med dagens melding om februarprisen er der foretaget endnu en indsnævring på økotillægget, der nu er røget ned på under en krone, nemlig 97,8 øre/kg.  Det er markant under sidste års niveauer, hvor det blandt andet i juni måned 2016 lå helt oppe på 129,5 øre/kg – men med den lave mælkepris hen over sidste sommer, var den samlede mælkepris til økologerne dengang 315,9 øre/kg.

Kilde : Landbrugsavisen

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top