Lyntestere kører ud i børnehaver og på plejehjem

Rundt omkring i landet vil daginstitutioner, bosteder og plejehjem i de kommende dage og uger få besøg af rullende lyntestcentre, så hele personalegrupper kan blive testet for coronavirus.

Onsdag går man for alvor i gang med at køre ud med lyntest, fortæller Brian Rosenberg, administrerende direktør i Carelink, der sammen med tre andre private aktører udbyder lyntest for de danske regioner.

– Vi starter indsatsen med at komme rundt på alt lige fra vuggestuer og børnehaver til bosteder i forskellige kommuner, hvor vi kommer til at køre ud og teste direkte ude på stedet. Det foregår ved, at en eller to podere og måske en assistent tager afsted med værnemidler og podeudstyr ud på en planlagt rute til forskellige institutioner, fortæller han.

Hele personalegruppen på stedet kan så få taget en lyntest gennem næsen. De får svar efter et kvarter.

Indsatsen skal være med til at bremse smitte på de steder, som ikke er lukket ned.

De rullende enheder er et samarbejde mellem de private aktører, regionerne og kommunerne.

Hos Falck, der har testcentre i hele landet, er man så småt i gang med de rullende testcentre, fortæller Jørgen Mieritz, ambulancedirektør i Falck.

– Men nu er det orkestreret lidt bedre på tværs af kommuner. Vi har en forventning om, at vi skal gøre det mere den kommende tid, siger han.

/ritzau/

Foto: Falck

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top