Lunde : målsætninger om vandmiljø ikke fastlåste

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen understreger, at an er meget optaget af at få skabt et solidt fagligt fundament for de kommende vandområdeplaner, således at så mange faktorer som muligt bliver taget i betragtning.

Det skriv i et brev i kølvandet på et møde den 7. september mellem ministeren og LandboThys formand Leif Gravesen, Claus Clausen, formand for Landboforeningen Limfjorden, Carl Christian Pedersen, formand for Agri Nord og Jakob Gade, bestyrelsesmedlem i Landboforeningen Midtjylland.

– Det er glædeligt at se, at ministeren står fast på, at målsætningerne for vandområdeplanerne endnu ikke er fastlåste, samt at de økonomiske aspekter sandsynligvis ikke er så voldsomme som først indikeret. Det betyder også, at det kan være en helt anden model, vi bliver præsenteret for i sidste ende, siger LandboThys formand Leif Gravesen.

Ministeren har projekter i gang
Ministeren har sammen med regeringen igangsat en række projekter, der har til formål at sikre et tilfredsstillende grundlag for eventuelle fremtidige indsatser.

– Jeg har desuden deltaget i et netværksmøde, hvor det lykkedes Morsø Erhvervsråd at få finansminister Kristian Jensen til at bekræfte, at ændringer i Limfjordsoplandet ikke er så omfattende, at der ikke kan drives landbrug mere. Kristian Jensen og Torsten Schack Pedersen var begge lydhøre over for de problemstillinger, vi står overfor omkring Limfjorden, og er enige i, at de økonomiske aspekter ikke bliver så voldsomme, at det lægger landbruget ned, siger Leif Gravesen

LandboThy opfordrer så mange som muligt til at møde op for yderligere uddybning af ministerens holdning, når LandboThy sammen med Agri Nord, LandboNord og NF Plus inviterer til Stormøde i DGI-huset i Aabybro den 23. oktober.

Læs mere om arrangementet HER.

Læs brevet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen HER

Forfatter

Related posts

Top