Lovforslag: Nordjyske minkavlere skal have mindre i erstatning

Ifølge regeringens lovforlag, som skal sikre de danske minkavlere kompensation efter regeringen – uden den nødvendige hjemmel i loven- beordrede alle danske mink aflivet, skal de nordjyske avlere ikke kompenseres på lige fod med landets øvrige avlere.

Det skriver TV2 Nord.

I lovforslaget står der:

PARAGRAF 7 STK 1, 3.
Det foreslås endvidere med stk. 1, 3. pkt., at bestemmelsen i 1. pkt. ikke finder anvendelse på besætninger, der er pålagt restriktioner efter lov om hold af dyr eller bekendtgørelse om COVID-19 hos pelsdyr. Disse minkavlere ydes i stedet erstatning for aflivede mink og det herved opstående driftstab efter bestemmelserne i lov om hold af dyr.

Ifølge advokat Birgitte Pedersen, der repræsenterer 130 nord- og vestjyske minkavlere, betyder paragraffen, at de fleste nord- og vestjyske minkavlere ikke vil få samme erstatning, som de minkavlere der ikke har haft smitte på deres farm, og ydermere ligger mere end 7,8 kilometer fra en smittet besætning.

– Jeg synes, at det er helt utilstedeligt. Regeringen pålægger minkavleren ansvaret for, at de har fået smitten ind på farmen. Det er deres begrundelse for, at de ikke skal have fuld erstatning men i stedet kompensation, siger Birgitte Pedersen til TV2 Nord.

– Det er fuldstændig urimeligt. Det er helt tilfældigt, at det her startede i Nordjylland. De nordjyske minkavlere bliver behandlet dybt uretfærdigt, siger hun.

I lovforslaget fremgår det også, at regeringen ønsker et forbud mod mink frem til 2022. Ydermere bliver det forbudt at ind- og udføre levende mink i Danmark, hvis forslaget vedtages.

Foto: Unsplash

Forfatter

Related posts

Top