Lovændring: Spritbilister kan slippe for at miste kørekortet

Normalt står spritbilister til at miste kørekortet, hvis bilen bliver kørt med for høj promille, men fra i dag kan en ny ordning ændre spritbilisters skæbne markant.

En lovændring betyder nemlig, at spirituspåvirkede bilister, der får frakendt deres kørekort i tre år, fordi de har kørt med en promille mellem 1,2 og 2,00, atter kan sætte sig bag rattet, hvis de efter at have bestået en ny køreprøve, installerer en alkolås i bilen.

Et tiltag, der bliver mødt med stor begejstring hos færdselspolitiet i Midt- og Vestjylland, der kan se statistikkerne for spritbilister og ulykker er her i landsdelen være højest i hele Danmark:

– Det er en god ordning. Vi har alt for mange, der gentagende gange kører med sprit i blodet, så jeg håber, at den her frivillige ordning vil få nedsat antallet af folk, der kører spritkørsel igen og igen, siger Henrik Glintborg, leder af færdselsleder hos Midt- og Vestjyllands politi til TV MidtVest.

Spritbilister skal stadig straffes
Selvom det umiddelbart kan lyde som en mildere straf til spritbilister, slår administrerende direktør hos Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller fast, at det ikke er tilfældet.

– De, der kører spritkørsel skal fortsat straffes. Og de bliver faktisk straffet ganske hårdt. Der ryger en månedsløn gange den promille, de har, så man skal altså virkelig have pengepungen frem, hvis man kører spritkørsel. Det bliver der ikke ændret på.

– Det er vigtigt at fastholde, at spritbilister skal straffes. Og det bliver de, siger Mogens Kjærgaard Møller.

Vælger en spiritusdømt bilist at tage imod tilbuddet om en alkolås, skal bilisten selv betale alle udgifter. Det koster 1500 kroner at få en alkolås installeret og derefter i omegnen af 1000 kroner hver måned.

Foto : Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top