Lokalplan kræver flere p-pladser end Biltema ønsker

Biltema er ved at opføre et 7.500 m2 stort varehus på Uglevej i Thisted.

I den forbindelse søges der nu om dispensation til at fravige et af lokalplanens minimumskrav til antallet af parkeringspladser. I lokalplanen stilles der nemlig krav om, at der ved nybyggeri skal udlægges parkeringspladser svarende til 1 parkeringsplads pr. 25 m2 salgslokale ved butik, 1 parkeringsplads pr. 12,5 m2 serveringslokale ved café/restaurant og 1 parkeringsplads pr. 50 m2 øvrigt erhvervsareal.

Kigger man nærmere på byggeansøgningen betyder det, at der skal laves i alt 278 parkeringspladser. Men det er i følge Biltema alt for mange. I sin ansøgning til Thisted Kommune skriver projektleder Morten Dinesen, at Biltema Danmark i deres øvrige varehuse gennemsnitlig har 125 p-pladser:

– Således er det mere end dobbelt op i Thisted, skriver han.

Samtidig argumenteres der med, at gennemsnitstiden kunderne bruger i Biltema’s butikker er lav, og at der derfor er stor udskiftning af biler på parkeringspladserne.

– Ved at holde os til 200 p-pladser, og gerne lidt under, kan vi undgå at lægge over 3000 m2 asfalt. Dette areal kan jo så blive grønt beplantet, til gavn for miljøet, skriver Morten Dinesen i sin brev til kommunen.

Thisted Kommunes Plan- og Miljøafdeling har på den baggrund vurderet, at 200 pladser er tilstrækkeligt.

Varehuset i Thisted, som bliver et af landets største, skal efter planen stå færdigt i februar 2022. Til den tid forventer Biltema, at det vil skabe intet mindre end 40 nye arbejdspladser i Thy.

LÆS OGSÅ:

Første “spadestik” til Biltema Thisted taget

 

Forfatter

Related posts

Top