Lokale virksomheder kan få svar på test i løbet af få timer

Et stigende pres på den offentlige testkapacitet har fået mange virksomheder til at søge efter private testudbydere.

Nu tilbyder Dansk Arbejdsmiljø, der har base i Thisted, ekspres COVID-19 test til nordjyske virksomheder.

– Med vores nye ekspresservice kan vi levere corona-testsvar på helt ned til 8 timer, fortæller Mona Lagoni, direktør i Dansk Arbejdsmiljø.

I samarbejde med det fynske laboratorie PentaBase, tilbyder Dansk Arbejdsmiljø coronatests, der opfylder de samme betingelser, som de offentlige testcentre, uden at virksomhederne behøver at vente længe på hverken test eller svar.

– Vi oplever en del virksomheder, der står i nogle svære situationer, hvor de må sende folk hjem eller lukke afdelinger ned, mens medarbejderne venter på at få deres testsvar, siger Mona Lagoni.

Hun har arbejdet som lungefysioterapeut på en intensivafdeling og har i den forbindelse behandlet patienter i karantæne. Siden marts har hun i sit virke som arbejdsmiljøkonsulent vejledt virksomheder i smitteforebyggelse. Nu har hun færdiggjort et kursus i, hvordan man sikkert tester for COVID-19, så hun proaktivt kan assistere virksomhederne.

– Lige nu fylder de nye tiltag og test rigtigt meget for virksomheder og det skaber usikkerhed. Derfor er det vigtigt for os, at vi kan hjælp til, der hvor det gør mest ondt, forsætter Mona Lagoni

I forhold til selve testen tages der ingen chancer. Den foregår selvfølgelig i fuld mondering med mundbind, visir, forklæde og handsker, hvor det meste skal udskiftes mellem hver test. Testen er den samme test som Statens Serum institut bruger, så den eneste forskel er ekspeditionstiden og at en arbejdsgiver fx kan bestille test til en hel arbejdsplads på en gang.

Mona Lagoni foretager testene på virksomheden. Derudover tilbyder Dansk Arbejdsmiljø også antistoftest og vejledning til risikovurdering af Covid19-smitte på virksomheder.

Forfatter

Related posts

Top