Lokale udøvere helt på toppen ved DM

4 udøvere fra Thisted Vægttrænings Forenings (TVF) fik den optimale optakt til EM, da der i weekenden blev afholdt DM i equipped styrkeløft i København.

I alt blev det til 4 gange DM-guld, to nye rekorder og dobbelt op på kvalifikation til VM.

Særligt Casper Futtrup kom til at stjæle opmærksomheden i -120 kg klassen. I løbet af i alt 9 forsøg i de tre discipliner slog thyboen først den 9 år gamle danske rekord i bænkpres da han klarede 272,5 kg. – 7,5 kg mere end den gamle rekord. Og sammen med 360 kg. i squat og 295 kg. i dødløft endte totalen på 930 kg, endnu en ny dansk rekord. Den gamle på 927,5 kg var sat helt tilbage i 2011. Ud over endnu et dansk mesterskab og to danske rekorder kvalificerede Futtrup sig derudover også til VM i Stavanger i efteråret.

TVFs anden seniorlandsholdsløfter ved EM i Thisted Patryk Bolek gjorde sit for at leve op til klubkammeratens præstationer. I -83 kg klassen leverede Bolek en overraskelse da han sikrede sig det danske mesterskab, og samtidig satte ny personlig rekord med en total på 777,5 kg totalt. Også han kvalificerede sig til VM.

Benjamin Falgreen Andersen stillede i -83 kg klassen op til sit første junior DM kun 2 måneder efter han rykkede op fra ungdomsrækken, hvor han har vundet både DM og NM. Juniorrækken går fra 18 til 23 år, og de første år kan være hårde for selvtilliden når der skal kæmpes mod mænd på 22-23 år.

Benjamin Falgreen Andersen leverede dog en fantastisk trekamp og med 240 kg i squat, 175 kg i bænkpres og 240 kg i dødløft, opnåede han en total på 655 kg og sikrede sig DM guld i sit første junior DM.

Den sidste, og mest rutinerede thybo, Stephan Vorup, havde en rolig dag på kontoret og behøvede end ikke løfte sig ud i masters 1, -120 kg klassen. Med 260 kg i squat, 180 kg i bænkpres og 250 kg i dødløft opnåede han en total på 690 kg og sikrede sig DM-titlen med et margen på 70 kg.

Foto: TVF

Forfatter
Top