Lokale SOSU-elever kæmper om pladser ved DM i Skills

Randers Social- og Sundhedsskole afholder regionsmesterskab i pleje og omsorg den 1. oktober

Seks hold konkurrerer om at blive regionens bedste SOSU-assistentelever under 25 år. Det sker ved regionsmesterskabet den 1. oktober i Randers. Vinderholdet går videre til DM i Skills, hvor stort set alle erhvervsuddannelser deltager.

Maria Bonde Henriksen og Pernille Morsing Larsen deltager fra Social- & Sundhedsskolen i Thisted.

Konkurrencen foregår på den måde, at deltagerne træder ind på en scene, som er bygget op som et hjem. For åben mikrofon og med live publikum møder de to ældre borgere, de skal pleje, som om det var en helt almindelig arbejdsdag. Patienterne er i dagens anledning to skuespillere.

Ved regionsmesterskabet i Randers deltager elever fra Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg, SOSU Nord og Randers Social- og Sundhedsskole. Hver skole stiller med fire elever, der alle har vundet skolemesterskabet og dermed kvalificeret sig til regionsmesterskabet. Nu gælder det en plads ved DM i Skills.

– DM i Skills er et prestigefyldt mesterskab, og det betyder meget for de unge at deltage. Eleverne ved det regionale mesterskab har arbejdet hårdt for at være så velforberedte som muligt, og de vil gøre alt for at komme øverst på podiet og dermed sikre sig en plads ved finalen i Fredericia, siger Vibeke Nielsen, direktør på Randers Social- og Sundhedsskole.

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. Her kæmper unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, om at blive de bedste inden for deres fag. DM i Skills holdes en gang om året. Den 4.-6. februar 2016 er det i Messe C i Fredericia, at unge inden for en lang række fag mødes for at konkurrere og vise deres arbejde frem for de besøgende.

Forfatter

Related posts

Top