Lokale skal bygge nyt teknisk Gymnasium i Thisted

I fredags blev der afholdt licitation i forbindelse med opførelsen af et nyt teknisk gymnasium i Thisted.

Ved licitationen, der blev holdt 23. oktober 2015, var der et bredt og lokalt felt af virksomheder, der bød ind på de 8 forskellige fagenterpriser. Samlet set overskrider licitationen budgettet en smule, men opførelsen af det nye Tekniske Gymnasium i Thisted gennemføres i den planlagte form med fuld opbakning fra en enig bestyrelse.

– Det har været en rigtig god licitation og resultatet er, at vi har kunnet overdrage hele projektet til nordvestjyske virksomheder, og det er vi meget tilfredse med, siger direktør for EUC Nordvest Hans Chr. Jeppesen

Nyt teknisk gymnasium klar til næste skoleår
Byggeriet af det nye tekniske gymnasium går i gang med det samme og planen er, at det skal stå klar til 1. aug. 2016, så eleverne efter ferien kan starte i nye og moderne omgivelser.

– Vi glæder os utrolig meget til, at eleverne på HTX får et nyt miljø, som er tidssvarende og indrettet efter de behov, som er på et moderne teknisk gymnasium. Lige nu oplever eleverne en del gener, da vi har lokalemangel, men jeg vil gerne rose både dem og underviserne for deres accept af, at dette skoleår ikke er optimalt rent lokalemæssigt, fortæller Hans Chr. Jeppesen og indskyder, at der selvfølgelig bliver holdt indvielse, hvor også eleverne skal være med til at fejre deres nye omgivelser.

EUC Teknisk Gymnasium Thisted 1

Danmarks første tekniske gymnasium med nulenergi
Det nye tekniske gymnasium bliver et nulenergi. Opvarmningen sker alene via jordvarme og solceller på taget og det betyder et helt CO2 neutralt hus.

– Vi har gennem de senere år valgt, at hvis vi skal bygge, skal det være energirigtigt. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at også det nye Teknisk Gymnasium bliver et nulenergi hus. Eleverne på Teknisk Gymnasium arbejder selv med nulenergi, så også af den grund er det godt, at de kan se praktiske eksempler lige der, hvor de er, siger Hans Chr. Jeppesen.

Det nye tekniske gymnasium er tegnet af Raabys tegnestue i Thisted.

Fagenterpriser og virksomheder
Murer: Thyholm Murer A/S
Tømrer og snedker: TBS A/S
VVS og blikkenslager: Handest VVS
Ventilation: Airteam
EL: Villy Bruun A/S Elektronik
Gulv: Garant Birch Gulve og Gardiner A/S
Maler: Henning Kristensen A/S
Tag: Tagpap A/S

Forfatter

Related posts

Top