Lokale powerwomen indtræder i bestyrelsen for Bornerups

IT-virksomheden Bornerups i Thisted tager nu endnu et skridt ind i fremtiden. Det er sket med udpegningen af en professionel bestyrelse, der blandt andet kommer til at tælle to lokale erhvervskvinder, der med deres vidt forskellige baggrunde, skal bidrage til virksomhedens fortsatte udvikling og vækst. De to nye medlemmer er Turistchef Mai Manaa og Advokat Louise Kassentoft Windfeld.

IT-virksomheden Bornerups blev ved årsskiftet 2021/22 overtaget af brødrene Casper og Carsten Søe-Larsen efter, at faderen Christian Søe-Larsen havde været eneejer af virksomheden siden 2013. Nu har de to brødre indsat en ny professionel bestyrelse i selskabet for at sikre virksomhedens fortsatte udvikling og vækst.

– dermed bryder vi med stereotypen om, at det ikke hører til, i en seriøs software-virksomhed, at turde være sårbar og invitere eksterne kræfter indenfor. Vi ser det her skridt som en yderligere professionalisering af den måde, vi som unge ejerledere, ønsker at drive virksomhed på, siger Casper og Carsten Søe-Larsen.

Aktive bestyrelsesmedlemmer

De forventer, at de nye bestyrelsesmedlemmer vil komme med ny energi samt udfordre den gængse opfattelse af bestyrelser i softwarebranchen.

– de giver os mulighed for, med friske øjne, at udvikle kulturen i virksomheden samt i de løsninger virksomheden leverer. Vi har villet have nogle personer, både de og vi gerne vil bruge en weekend på et bestyrelsesseminar sammen med. De har en faglig ballast og erfaring fra deres egne erhvervskarrierer, der gør, at de virkeligt har noget at byde ind med. De kan udfordre os på normaliteten i den traditionelle tænkning, der findes i softwarebranchen, påpeger Casper Søe-Larsen.

Ejerne kunne sagtens vælge ‘det traditionelle’ setup med en erhvervsprofil med mange års ledelseserfaring, men nye tider kræver ifølge ejerne også nye tilgange.

– med Louise og Mai har vi fundet to profiler som virkelig kan byde ind når vi står overfor en omstilling i softwarebranchen. At vi har turde at ryste posen og udfordre ‘normalen’, er et udtryk for, at vi bevidst søger at komme på usikker grund og blive udfordret, slår Casper Søe-Larsen fast.

Powerwomen med ved bordet

Med indtrædelsen af Turistchef Mai Manaa og Advokat Louise Kassentoft Windfeld, får Bornerups bogstaveligt talt to lokale powerwomen med rundt om bordet i bestyrelsen.

– Mais baggrund er atypisk i relation til softwarebranchen, men hun bidrager omkring udviklingen af kulturen i virksomheden, få vores DNA rodfæstet i hele organisationen og bidrage til at udvikle en god kundeoplevelse og dermed give kunderne en fænomenal oplevelse ved at arbejde med os. Turisterne kommer jo også kun tilbage, hvis de har fået en unik og god oplevelse. Mai er ekstrem tydelig i kommunikationen omkring det, hun ønsker og gør. Den indgang kan vi bruge i fremtiden: man er aldrig i tvivl om, at alle ved, hvad vi ønsker at opnå. Vi bliver mere tydelige og verbale omkring vores ønsker og mål, fortæller Carsten Søe-Larsen.

Mai Manaa ser frem til samarbejdet.

– At skulle træde ind i en moderne virksomhed, som har fokus på en stærk bæredygtig udvikling, både ekstern og intern er rasende spændende. Jeg glæder mig helt vild til at skulle være med ombord med dette hold til at sætte retning ind i den nye fremtid, det som nutiden kalder på, siger Mai Manaa.

Advokat Louise Kassentoft Windfeld er til dagligt leder af advokatkontoret Advokaterne Sankt Knuds Torv i Thisted. Det aarhusianske advokatkontor har udover hovedkontoret i Aarhus og afdelingen i Thisted, også afdelinger i Alborg og i Ry ved Silkeborg.

– Louise besidder en række spændende bestyrelsesposter, og kan roligt betegnes for en lokal powerwoman. Hun er med for at sikre, at processen omkring vores fremtidige udvikling professionelt og fagligt bliver kørt igennem efter bogen herunder, at de forandringsprocesser mv. der igangsættes, bliver overholdt. Hendes stærke faglige kompetencer kommer til at bidrage rigtigt meget, når vi skal trykteste nye forretningsmodeller og ideer. Vi får en uhyre fagligt stærk juridisk person med ombord, som er nysgerrig og kan bringe erhvervssparring ind med sin erfaring fra andre virksomheder og så kan hun sikre, at ordentlighed fortsat er en af hjørnestenene i vores tilgang til at drive virksomhed på, siger Casper Søe-Larsen.

Louise Kassentoft Windfeld ser frem til udfordringerne i den nye formandspost og bestyrelse.

– Jeg er meget stolt og ydmyg over at være blevet tilbudt posten som bestyrelsesformand i Bornerups. Bornerups har igennem de sidste år gjort op med det klassiske arbejdsbegreb og i stedet sat deres medarbejdere fri. En så nytænkende og banebrydende beslutning har vakt stor opmærksomhed på den danske erhvervsscene. Når min barsel er slut, glæder jeg mig meget til at sætte mig for bordenden i ikke bare en stærk IT-virksomhed, men også i den kulturinstitution, som Bornerups har udviklet sig til at være, hvor frihed og høj faglighed ikke bare er floskler, man taler om på strategiseminarer, men helt naturlige iboende værdier i både ejerkredsen og hos medarbejderne, siger Louise Kassentoft Windfeld.

Den nye bestyrelse er netop tiltrådt og består af Louise Kassentoft Windfeld (formand), Mai Manaa, Søren Løndal Nielsen, Carsten Søe-Larsen og Casper Søe-Larsen. Virksomheden er flyttet i nye lokaler på Industrivej 39 i Thisted.

Fakta: Bornerups A/S beskæftiger sig med rådgivning og leverance af Microsoft SaaS-baserede ERP-løsninger til erhvervslivet. Microsoft Dynamics 365 Business Central er virksomhedens kerneprodukt sideløbende med kundespecifikke tilpasninger af platformen. Bornerups’ kompetencer henvender sig til alle danske virksomheder der har fokus på effektive processer, med mulighed for individuelle tilpasninger.

Foto: Pressefoto Bertel Bolt

Forfatter
Top