Lokale politihjemmeværnsfolk til Tour de France

Da Tour de France-feltet forleden kørte den 183. kilometer lange tredje etape mellem Vejle og Sønderborg, blev trafikreguleringen og vejspærringer på en del af ruten sikret af personel fra det lokale politihjemmeværn.

Der var indsat personel fra hele det midt- og vestjyske område, der strækker sig fra Thisted til Ringkøbing.

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland, oberstløjtnant Peter Dahl glæder sig over en vellykket og professionel indsats.

– Under mit besøg hos politihjemmeværnsfolkene på deres poster langs Tour de France-ruten og de tilstødende indfaldsveje, oplevede jeg igen følelsen af stor respekt og anerkendelse for den professionelle indsats, hvormed mine soldater løste sine opgaver. Jeg er stolt af deltagernes indsats. Derfor en stor ros til alle, lyder det fra Preben Dahl.

Hjemmeværnets deltagelse i Tour de France var af stor samfundsmæssig betydning, og er et eksempel på en af de mange opgaver, som hjemmeværnet skal støtte og dermed medvirke til at politiet kan frigøre ressourcer til løsning af de konkrete politiopgaver og indsættelse i lokalområdet og på landsplan.

Samtidig gav den historiske cykelbegivenhed deltagerne et godt minde og gode muligheder for at videreudvikle det gode kammeratskab og samtidig dyrke det i forvejen gode sammenhold. Dertil kommer vigtigheden af god, faglig træning i praksis.

Arkivfoto: Forsvarsgalleriet

Forfatter

Related posts

Top