Lokale kommuner kræver bedre udligningsordning

Der er stort behov for et gennemgribende serviceeftersyn af udligningsordningen, så den faktisk kommer til at leve op til sit formål: at sikre, at kommunerne kan levere nogenlunde samme service ved nogenlunde samme beskatningsniveau på tværs af landet.

Sådan lyder opfordringen fra de 11 nordjyske kommunalbestyrelser forud for KL’s topmøde, der starter i morgen. De kræver, at KL sender et helt entydigt signal til regeringen og Folketinget om, at udligningssystemet skal gås efter i sømmene:

– Et Danmark i balance kræver et nyt udligningssystem, der tager fat i og kan balancere nogle af de aktuelle ubalancer. Derfor kræver vi i første omgang et gennemgribende serviceeftersyn af den nuværende ordning,  siger Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt Kommune og formand for KKR Nordjylland.

KL’s bestyrelse har i forlængelse af de nordjyske kommuners initiativ stillet et ændringsforslag på topmødet, hvor det blandt andet slås fast, at det samlede finansieringssystem skal give alle kommuner de nødvendige finansieringsmuligheder for at kunne leve op til de krav og forventninger, der stilles til kommunerne:

– Vores håb er, at alle kommuner vil bakke op om forslaget. Herefter giver vi regeringen og Folketinget opgaven snarest at skabe et nyt udligningssystem, hvor der er mulighed for lokal prioritering, men på nogenlunde ensartede økonomiske vilkår. Det har et Danmark i balance i høj grad brug for, siger Mogens Gade.

 

Forfatter

Related posts

Top