Lokale HTX-elever er Danmarksmestre i cybersikkerhed

Et elevhold fra HTX i Thisted indtog en flot 1. plads, da de i weekenden deltog i DM i Cybersikkerhed.

Mesterskabet skulle egentlig have været afviklet i København, men blev på grund af situationen med Covid 19 afholdt virtuelt.

DM i Cybersikkerhed er en konkurrence for gymnasieelever, hvor alle landets gymnasier har mulighed for at stille med et hold. Fra Teknisk Gymnasium Thisted var det Alexander Madsen, Christian Morais, Jonas Sørsdal, Azad Seker og Magnus Hjaltelin Korsgaard, der skulle dyste mod elever fra 14 andre skoler fra hele landet.

– Eftersom vi kun kunne deltage med et enkelt hold, valgte vi, at det skulle være de elever, der har udvist størst interesse for IT og programmering, der skulle have chancen. Og dér var vi så heldige, at der var gode kandidater i både 1., 2. og 3.g., så vi stillede med et hold, hvor alle tre årgange var repræsenteret. De havde ikke prøvet at arbejde sammen før, men det var jo tydeligvis ingen hindring for et flot resultat, lyder det fra uddannelseschef Kent Kjær Urup Hansen fra Teknisk Gymnasium Thisted.

Hacking og løsningsorienteret kodning
Deltagerne fik stillet i alt fire forskellige opgaver, som de havde små 12 timer til at løse.

– Vi skulle igennem fem forskellige cases med forskellige præsentationer og opgaver. En af de første opgaver gik ud på, at vi skulle forsøge at hacke os ind på en hjemmeside og efterfølgende komme med løsningsforslag til, hvordan man gennem kodning ville kunne stoppe mulige hackere, fortæller Jonas Sørsdal fra 2. g.

Derudover blev der bl.a. udarbejdet en præsentation af konsekvenserne ved at hacke et lyskryds, og hvad man i den situation kan gøre for at undgå hacking.

– Der var bestemt ikke nogen af os, der havde forventet, at vi ville vinde det hele, men i løbet af dagen havde vi da en fornemmelse af, at det gik meget godt med både præsentationer og opgaveløsning, fortæller Jonas Sørsdal.

 

Forfatter

Related posts

Top